Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Ernest Maragall (ERC) presenta llista electoral amb cinc independents als llocs de sortida
  • CA

Ernest Maragall (ERC) ha presentat aquest dissabte la seva llista completa per a les municipals del 26 de maig. Elisenda Alamany –única integrant del nou partit Nova– i l’economista Miquel Puig ocuparan les posicions 2 i 3, tal com ja havia avançat el partit els darrers dies, i els seguiran als números 4 i 5 dos regidors de l’actual grup municipal, Montse Benedí i Jordi Coronas, que exerceixen les funcions de presidenta i portaveu. A la sisena posició s’incorpora la diputada Eva Baró, que havia estat cap de gabinet d’Alfred Bosch a l’Ajuntament i se la considera un figura emergent al partit.

La segueix la regidora Gemma Sendra com a 7, malgrat que de fet havia sonat per la segona plaça en incorporar-se al consistori al desembre. Va ser gerent del MACBA i del Liceu fa més de deu anys i aquests mesos ha liderat l’estratègia del grup municipal en el conflicte entre CAP Raval Nord i MACBA. També ha caigut de les travesses l’activista i diputat Rubén Wagensberg, persona molt propera al cap de llista que finalment no farà el salt a l’ajuntament.

Ernest Maragall en la presentació de la llista electoral / ERC Barcelona

La vuitena és per al politòleg Max Zañartu, com a candidat de les joventuts del partit i, segons ERC, ocupant plaça d’independent. Presideix la plataforma europea EFA Youth i és secretari del Consell de la Joventut de Barcelona. La novena posició és per a una urbanista de confiança de Maragall, Maria Buhigas, que s’incorpora a la llista com a integrant de la plataforma de simpatitzants independents Ernest Maragall Alcalde + Bcn, de la que també formen part Puig i Sendra. 

La candidatura, presentada en un acte públic a la terrassa d’un hotel de Ciutat Vella, no tindrà finalment un 50% d’independents com va anunciar l’alcaldable a la Sala Parés. No obstant, sí que ha preservat la meitat dels primers 20 llocs per a persones properes a ERC que no hi militen directament. També als llocs de sortida –les enquestes donen entre 8 i 11 regidors als republicans– hi haurà cinc independents. A les posicions centrals de la llista i els llocs de suplents es concentren els candidats orgànics del partit.

Entre els independents destaquen el guitarrista de Sabor de Gràcia, Sicus Carbonell; l’activista veïnal de Can Baró, Eli Higueras; i el professor i exalt càrrec del Tripartit, Santiago Ramentol. L’exalcaldable Alfred Bosch tanca la llista al lloc 41, precedit de la consellera de Justícia, Ester Capella. La llista ha rebut el suport del 91% dels militants al 59è Congrés Regional del partit.

Escridassada dels activistes del CAP Raval Nord

A la porta de l’hotel on ERC celebrava l’acte, una comitiva de la plataforma CAP Raval Nord ha escridassat als candidats per la posició del partit sobre el destí de la Capella de la Misericòrdia, ara cedida al MACBA i que reclamen per a l’ambulatori. Maragall ha baixat a parlar amb dues de les portaveus i han acordat reunir-se la setmana vinent per desencallar “amb màxima urgència” el futur del solar. Mentre conversaven, la resta de manifestants han seguit esbroncant a la comitiva política, amb lemes com “No ens representen” i “No volem el CAP al ‘cub'”.

Els activistes consideren que ERC dilata el procés decisori, el que Maragall els ha negat assegurant que el grup municipal republicà busca la millor solució al conflicte. Sendra els ha assegurat que l’acord triple que ara s’estudia pot ser una solució “més ràpida” que la capella perquè genera “més consens”. Maragall han intentat donar la mà als que eren a primera fila però no tots han volgut i finalment ha marxat entre xiulades.

Ernest Maragall (ERC) parlant amb activistes de la plataforma CAP Raval Nord / Meritxell M. Pauné

Ernest Maragall (ERC) parlant amb activistes de la plataforma CAP Raval Nord / Meritxell M. Pauné

Protesta de la plataforma CAP Raval Nord davant l'acte d'ERC / Meritxell M. Pauné

Protesta de la plataforma CAP Raval Nord davant l’acte d’ERC / Meritxell M. Pauné

 

Més notícies
Alfred Bosch i Ernest Maragall en una imatge d'arxiu. | ACN
Alfred Bosch tancarà la llista de Maragall a l’Ajuntament
Notícia: Alfred Bosch tancarà la llista de Maragall a l’Ajuntament
Comparteix
L'actual conseller d'Acció Exterior va guanyar les primàries per ser alcaldable | La consellera de Justícia, Ester Capella, anirà a la penúltima posició
Maragall demana a Colau que “deixi de fer joc brut”
Notícia: Maragall demana a Colau que “deixi de fer joc brut”
Comparteix
L'alcaldable d'ERC esclata en un esmorzar informatiu al Palace després de la campanya de l'alcaldessa i els comuns pel CAP Raval Nord i el fitxatge d'Alamany
Ernest Maragall confirma que l’economista Miquel Puig serà el seu número 3
Notícia: Ernest Maragall confirma que l’economista Miquel Puig serà el seu número 3
Comparteix
L'alcaldable d'ERC anuncia la posició que ocuparà l'acadèmic i articulista, pocs dies després de presentar a Elisenda Alamany com a segona de la llista
Elisenda Alamany es perfila com a número dos d’Ernest Maragall
Notícia: Elisenda Alamany es perfila com a número dos d’Ernest Maragall
Comparteix
Els republicans i la formació de l'exportaveu dels comuns han signat un acord per a les eleccions

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa