Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Maragall demana a Colau que “deixi de fer joc brut”
  • CA

“No és fer política el que avui ha fet Ada Colau. Li demano que deixi de fer joc brut, li demano joc net. Que exposi línies de treball, compromisos. Però episodis com el del CAP Raval Nord són inadmissibles, no admeto que em diguin que no vull aquest CAP. L’ajudarem en tot el que sigui positiu per a la ciutat, no l’ajudarem en la demagògia d’enfrontar veïns”. Així ha esclatat avui Ernest Maragall contra l’alcaldessa en un esmorzar informatiu del Fòrum Europa Tribuna Catalunya, a l’hotel Palace, davant de societat civil –entre els quals hi havia membres del bufet d’advocats Cuatrecasas– i representants polítics, com ara Neus Munté, la número 4 de la llista de Joaquim Forn i Elsa Artadi. 

L’esbroncada de l’alcaldable d’ERC arriba després de dies de campanya de Colau i el seu entorn a Twitter sobre la reserva de vot que va fer ERC en l’última comissió municipal en què es va debatre si es revocava la cessió de la capella de la Misericòrdia al MACBA per donar-la a Salut i sobre el fitxatge d’Elisenda Alamany, exportaveu del comuns al Parlament i ara número 2 de Maragall.

El cap de llista d’ERC ja va respondre a la xarxa, però avui la gota que ha fet vessar el seu got  ha sigut l’últim vídeo electoral d’Ada Colau, publicat ahir a la nit i que ell ha vist just abans d’entrar al Palace, en què l’alcaldessa parla de “transfuguisme” –l’acusació que llancen sobre Alamany– i del CAP Raval Nord.

Indignat amb una pregunta de Cuatrecasas

Ha sigut un dels dos moments de geni que ha tingut Maragall durant la trobada. Després d’una intervenció amb el to pausat que sol utilitzar,  s’ha revoltat contra una pregunta que l’encarregat de llegir-les –un cop recollides de les taules– ha dit que era “de Cuatrecasas”, el conegut bufet d’advocats que acaba de fitxar Soraya Sáenz de Santamaría. “Només falta un alcalde independentista per afegir més foscor a l’Ajuntament”, acabava el missatge de Cuatrecasas, després de criticar la situació actual.

L’alcaldable dels republicans s’ha indignat: “Ja. I la pregunta quina és?”. Ha deixat aquesta rèplica com a pregunta retòrica a l’aire i ha continuat. “Aquesta actitud té un candidat explícit, que és el senyor Valls i Ciudadanos [en castellà]. Ja vindrà aquí i ja el podran escoltar. De tota manera, algú dubta que el nostre interès és la ciutat? Aquesta campanya no és d’independentistes i no independentistes, no deixarem que ho sigui. Però no deixarem de dir tenim un Estat que fa anys que ha decidit que Madrid ho és tot, i això ens ha expulsat. Per tant, ara Barcelona serà una peça cabdal per tirar endavant Catalunya”, ha reblat. 

Disposat a estudiar el peatge urbà

Abans d’arribar a aquest punt de fricció, Maragall havia anat repassant les seves propostes, que ja ha exposat en altres actes. Pel que fa a la mobilitat, avui ha subratllat que “cal parlar d’àrea metropolitana, una ciutat real de 3,5 milions de ciutadans”. Segons el seu punt de vista, cal que amb transport públic es pugui arribar des de Barcelona a qualsevol punt de l’àrea metropolitana en un màxim de 30 minuts. I que es pugui travessar la ciutat en 15 minuts. I s’ha mostrat partidari d'”estudiar el peatge urbà, sense pensar que és la solució a tot, perquè calen altres mesures complementàries”.

Mil milions per a l’habitatge

Un altre dels retrets que ha llançat a Colau ha sigut la falta d’inversió dels darrers anys. “Aquesta ciutat ha deixat d’invertir i això és un pecat greu. Calia incrementar la despesa social, però no s’ha sabut fer compatibiltzant-ho amb inversions. Per això estem preparant un programa d’inversions i parlem amb institucions financeres del país i europees per poder-ho fer”.

Fins i tot s’ha atrevit a concretar que cal “una inversió de 1.000 milions d’euros de finançament per fer polítiques d’habitatge”. Actualment, segons les seves dades, 4 de cada 10 famílies han de dedicar més del 40% dels ingressos a l’habitatge. I l’objectiu ha de ser “que ningú hi hagi de dedicar més del 30%”, i aconseguir-ho “en un mínim d’anys”. El termini, per tant, no es concreta.

 

Més notícies
Colau qualifica la incorporació d’Alamany a ERC de “transfuguisme clàssic”
Notícia: Colau qualifica la incorporació d’Alamany a ERC de “transfuguisme clàssic”
Comparteix
L'alcaldessa ironitza: "Mai l'he sentida parlar de la ciutat, desconec quin projecte pot tenir"
Comuns i ERC s’emporten la batalla política a Twitter
Notícia: Comuns i ERC s’emporten la batalla política a Twitter
Comparteix
Els republicans acusen Barcelona en Comú d'atacar "amb falsedats" als contrincants perquè l'equip de Colau els va acusar de no votar polítiques "d'esquerres"

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa