Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Comuns i ERC s’emporten la batalla política a Twitter
  • CA

Twitter s’ha convertit en el terreny on abocar tot allò pel que no deixen espai les sales de debat polític. En les últimes 24 hores s’ha transformat, concretament, en l’escenari ideal perquè Barcelona en Comú i Esquerra Republicana es tirin els plats pel cap arran de les votacions de les comissions municipals d’ahir. Després que ERC no votés a favor de l’anul·lació del contracte de la Capella de la Misericòrdia del Macba, del dentista municipal o de la gestió veïnal de Can Batlló  els retrets es van disparar. 

Per això, el compte oficial de Barcelona en Comú va parodiar a Twitter una imatge del candidat republicà Ernest Maragall –amb l’estil gràfic que utilitza ERC per fer comunicacions via xarxes socials– per carregar contra les decisions del seu grup. “Deu ser que pensen que això és ‘política petita’ però per a la majoria dels veïns i veïns això són grans canvis”, deia el text que acompanyava la imatge. 

Però no va quedar aquí la cosa. Polítics del grup dels comuns van agafar la mateixa imatge i van reproduir-la amb diferents textos. El tercer tinent d’alcaldia, Jaume Asens, ha estat el més respectuós. “Avui no heu estat a l’alçada de la història d’aquesta ciutat”, va expressar a un tuit dirigint-se a Maragall. La quarta tinent, Janet Sanz, en canvi va acusar-lo de fer un “‘hat-trick’ que podria haver signat la dreta” i va afegir que “tant de temps governant amb el PDECat s’encomana”. Una imatge que xoca amb la cordialitat que han presentat aquesta tarda la mateixa Sanz i Jordi Coronas (ERC) en la presentació conjunta del pla per mantenir els visualitzadors de pisos turístics fins a finals d’any. 

Per la seva banda, el regidor Eloi Badia va vincular l’alcaldable d’Esquerra Republicana també a la dreta i va reblar: “Ei, Ernest Maragall, allò de no fer ‘petita política’ volia dir no fer ‘polítiques d’esquerra’, no?”. En la mateixa línia, el diputat de Catalunya en Comú Podem David Cid va carregar contra els republicans amb un text que deia “en contra de més drets socials, en contra de la salut pública, en contra de les demandes veïnals”. 

ERC respon: “Demagògia en Comú”

Després de l’allau de crítiques, el compte oficial d’Esquerra Republicana de Barcelona ha sortit al pas dels comentaris amb una nova imatge matisant les acusacions de Barcelona en Comú. En la resposta titllen l’estratègia de l’equip de govern de ser “Demagògia en Comú” per “atacar amb falsedats als rivals, actuar a cop d’enquesta i destinar diners públics (40.600€) per fer webs amb mentides electoralistes”. 

En la publicació dels republicans asseguren que “si ens acusen amb mentides, responem amb veritats” i asseguren que no han votat en contra de cap de les tres propostes comentades. Tanmateix, diuen que “cedir sòl municipal” a la gestió veïnal de Can Batlló durant cinquanta anys els sembla “excessiu” i per això es van abstenir. En el cas de la proposta del CAP Raval i del dentista municipal, expliquen que van fer reserva de vot –que a la pràctica del recompte resulta una abstenció– perquè creuen que les iniciatives eren millorables. 

Més notícies
L’oposició tomba la cessió de la Misericòrdia al CAP Raval Nord
Notícia: L’oposició tomba la cessió de la Misericòrdia al CAP Raval Nord
Comparteix
PDECat, Cs, PSC, PP i el regidor Puigcorbé voten en contra de desfer la cessió al MACBA, amb l'abstenció d'ERC que segueix defensant el solar de la UB
Llum verda inicial al dentista públic de Barcelona
Notícia: Llum verda inicial al dentista públic de Barcelona
Comparteix
L'abstenció d'ERC fins al ple i els vots a favor de PSC, CUP i regidors no adscrits permet tramitar la iniciativa, que incorpora ara al·legacions del sector
Colau s’ha gastat 40.600 euros en una web tombada per la Junta Electoral
Notícia: Colau s’ha gastat 40.600 euros en una web tombada per la Junta Electoral
Comparteix
La pàgina institucional 'Barcelona en progrés' només ha estat online 10 dies | L'oposició carrega contra la despesa en "propaganda"
Cava i aplaudiments per l’aprovació de la gestió veïnal de Can Batlló
Notícia: Cava i aplaudiments per l’aprovació de la gestió veïnal de Can Batlló
Comparteix
Hi han votat a favor els grups municipals de BComú, PDeCAT, PSC, CUP i el regidor Joan Josep Puigcorbé, mentre que ERC i PP s'han abstingut i Cs ha votat en contra

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa