Ernest Maragall confirma que l’economista Miquel Puig serà el seu número 3

L'alcaldable d'ERC anuncia la posició que ocuparà l'acadèmic i articulista, pocs dies després de presentar a Elisenda Alamany com a segona de la llista

L’alcaldable d’ERC a Barcelona, Ernest Maragall, ha anunciat aquest dilluns que l’economista Miquel Puig serà el número 3 de la seva llista. Pocs dies després de presentar a l’ex parlamentària dels ‘comuns’ Elisenda Alamany com a segona, el candidat ha donat a conèixer la posició que ocuparà l’acadèmic i articulista fitxat pels republicans. “La nostra candidatura a més de tenir la marca de fons ERC, serà potent i diversa, integrada per homes i dones de professionalitat reconeguda més enllà dels partits”, ha defensat en la seva intervenció al dinar-col·loqui Barcelona Tribuna.

Maragall ha defensat que “avui Barcelona només es defineix en termes de complicitat” i ha reivindicat el fitxatge d’independents per ocupar la meitat dels llocs de la candidatura republicana. Ha citat com a principals eixos del seu programa una “aliança entre educació i cultura”, els drets socials, “l’urbanisme posat al servei de la transformació urbana” per tal de “conquerir els límits” de la ciutat amb els municipis veïns i apostar fort per l’escala regional amb un alcalde metropolità i un ‘consell de cent’ metropolità. 

Miquel Roca ha presentat a Ernest Maragall al dinar-col·loqui 'Barcelona Tribuna' / ERC Barcelona

Miquel Roca ha presentat a Ernest Maragall al dinar-col·loqui ‘Barcelona Tribuna’ / ERC Barcelona

Pel que fa als pactes postelectorals, ha esquivat pronunciar-se en pro d’unes deliberacions polítiques reals: “No podem fer acords de conjuntura o per pur interès de governabilitat immediata, dedicarem tota la nostra energia [als pactes] i posarem en primer pla el progressisme i els valors republicans”. “Si ens estalviéssim el debat previ estaríem atacant el dret democràtic dels ciutadans de Barcelona, que tenen dret a triar”, ha argumentat.

Més informació

Nou comentari