Geometria variable de l’Ajuntament amb els llaços grocs en edificis municipals

El govern Colau-Collboni replica a Cs que només el retirarà de la plaça Sant Jaume si ho demana la JEC | Hores abans s'havia retirat a les Corts | Hi ha 4 districtes més on no hi és

L’Ajuntament de Barcelona està fent servir criteris diferents per decidir què fa amb els llaços grocs en les façanes dels edificis municipals. Aquest matí s’ha retirat el de les Corts per ordre del regidor del districte, el socialista Xavier Marcé, que ha al·legat que es limitava a obeir la llei electoral, ja que ha començat la cursa cap a les eleccions al Congrés del 10-N.

[r:2]

De fet, hi ha quatre districtes més on no hi ha llaç. Però el de la plaça Sant Jaume es manté a lloc. I hores després de la polèmica de les Corts –ERC i JxCat han criticat la decisió– el consistori ha replicat a Cs, que havia demanat que es tregui el símbol dels presos polítics de la plaça Sant Jaume, que només ho farà si ho ordena la llei electoral. 

[r:1]

En aquest cas, “s’actuarà com sempre s’ha fet durant el període electoral”, han assegurat fonts municipals. Les mateixes fonts recorden que l’acord de posar el llaç groc a la façana es va prendre per majoria a la junta de portaveus.

​L’endemà de la dissolució de les Congrés de Diputats espanyol i l’inici del compte enrere de cara al 10-N, Cs ha sol·licitat al consistori municipal retirar aquest símbol perquè considera que mantenint-lo “s’incompleix” la llei electoral i el “principi de neutralitat política” durant el període d’eleccions que recull la Llei orgànica de Règim Electoral General (LOREG).

El passat 14 de març, l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, va retirar el llaç groc de la façana en compliment a una ordre de la Junta Electoral de Zona abans de l’inici de la campanya de les eleccions del 28 d’abril. El 17 de juny, l’Ajuntament va tornar a penjar-lo per un acord dels grups d’ERC, BComú i JxCat en la primera reunió dels grups en el nou mandat municipal.

 

Més informació

Nou comentari