Cs aprofita la convocatòria d’eleccions per reclamar a Colau que retiri el llaç groc de l’Ajuntament

Ciutadans ha sol·licitat aquest dimecres que l’Ajuntament de Barcelona retiri el llaç groc de la façana principal de l’edifici. L’endemà de la dissolució de les Corts i l’inici del compte enrere de cara el 10-N, el grup ha registrat una petició en aquest sentit perquè considera que amb el símbol “s’incompleix” la llei electoral. Segons Cs, amb el llaç groc es vulnera “el principi de neutralitat política durant el període electoral recollit en l’article 50.2 de la Llei orgànica de Règim Electoral General (LOREG)”.

D’acord amb el que recull el document registrat, “s’observa” que entitats com Òmnium i partits independentistes “reclamen i propugnen […] el lluïment de llaços grocs com a símbol de solidaritat amb els que consideren presos polítics”.

A més, s’argumenta que l’ús d’eslògans com “llibertat presos polítics” o símbols com el llaç groc han estat utilitzats “deliberadament” per “determinades candidatures polítiques”.

Així, conclouen que són “obertament identificables” amb diverses de les candidatures que es presenten el 10-N i per tant, exigeixen la retirada “immediata” del llaç.

Crítiques a Colau

La presidenta del grup taronja al consistori, Luz Guilarte, ha assegurat que el llaç és un “símbol partidista i conseqüentment no ha de tenir cabuda en un edifici públic”. Segons Guilarte, Cs “no permetrà” que el govern de Colau i Collboni “utilitzi” el consistori “com a mitjà de propaganda separatista”.

A més, la líder de Cs al consistori retreu al PSC que no hagi reaccionat. “Nosaltres hem hagut de fer el que Collboni no és capaç d’exigir a la seva sòcia de govern”, ha apuntat.

La petició de la formació taronja ha arribat després que ERC denunciés que el llaç groc havia desaparegut de la façana de la seu del districte de Les Corts. 

Nou comentari