El PSC replica al llaç groc de Colau reclamant una pancarta contra la violència masclista

Laia Bonet avança que sol·licitaran a Colau apadrinar els símbols que està retirant el nou govern PP-Cs de Madrid

El PSC replica a Colau sobre el llaç groc sortint de per la tangent: vol que es pengin a Barcelona les pancartes contra la violència masclista que ha despenjat el nou govern de Madrid. Laia Bonet ha avançat la sol·licitud i ha criticat el gest del consistori que ara lideren PP i Cs amb el suport de Vox. Els socialistes mantenen igualment la seva oposició al llaç groc, tot i que consideren que no serà un impediment en les negociacions per formar govern amb BComú.

“Totes les pancartes que es treguin de Madrid, que vinguin a Barcelona”, ha resumit la número 2 de la llista socialista, que ha recordat que “des de 2003 més de mil dones han estat assassinades a tot l’Estat”. El PSC veu “inadmissible” la retirada de les lones madrilenyes i aposta per apadrinar-les “com a gest de solidaritat” i per fer de Barcelona la “capital del feminisme”. Ho plantejaran a la Junta de Portaveus municipal, on esperen trobar un “amplíssim consens” per sol·licitar l’enviament. Si el consistori madrileny no col·laborés, han detallat després fonts socialistes, es buscaria una alternativa al·lusiva igualment a la violència masclista.

Bonet ha evitat respondre si la presència de més simbologia diluiria el protagonisme actual del llaç groc: “Als edificis municipals han de lluir els símbols que generen un gran consens, que no puguin ser llegits en termes de divisió per una part de la societat”, s’ha limitat a remarcar. Tot i que els socialistes també volen que es retiri el llaç, com han reivindicat PP i Cs, no volen plantejar la petició com una substitució d’una pancarta per una altra. “Vam demanar que no es pengés i considerem que no hi ha de ser, perquè per una part és un símbol de solidaritat però per una altra part és un símbol que divideix”, ha insistit.

Sense novetats sobre les negociacions

La portaveu socialista tampoc ha volgut avançar novetats sobre les negociacions amb BComú per materialitzar l’acord de govern compartit que van avalar les bases dels comuns. “Segueixen els contactes preliminars”, ha dit. Sí que ha respost sobre la discrepància entre els dos futurs socis respecte al llaç groc, en assegurar que no serà un entrebanc per pactar el bipartit. S’aprovarà en el marc del ple del cartipàs, estima Bonet, es celebrarà al juliol dins del termini màxim d’un mes que preveu el reglament.

Més informació

Comentaris

    Llibertat presos polítics. 20/06/2019 12:45 pm
    En aquests moments la prioritat és que surtin els presos, i no copiar el que fan a Madrid.
    Tela 20/06/2019 2:10 pm
    I les pancartes de denucia de la violència bombonica i estatal? Ai no, que aquesta violència je vos va be, he psc?
    La diferencia entre Espanya i Catalunya.... 20/06/2019 3:35 pm
    No crec que ningú s'hi oposi, tret del mateixos que ho fan per el llaç, per que nosaltres som democràtics i tolerants....a diferencia de Madrid.....
    PITU EMPORDANES 20/06/2019 5:29 pm
    Ni parlar-ne de perjar cap pancarta que vingui de MADRID que es pensan que soms la seva sucursal perque no les van a penjar al país Basc, eh trempats. Res de res ni hablar i em perdó CATALUNYA es lliure i penjará el que sigui mes convenient per la nostra democracia no el que ens vingui imposat des de la MESETA.

Nou comentari