JxCat denuncia la líder municipal de Cs per “insults als regidors independentistes”

María Luz Guilarte va qualificar-los de "trama corrupta" i "màfia corrupta" durant la comissió de Presidència

El grup municipal de Junts per Catalunya (JxCat) a l’Ajuntament de Barcelona ha denunciat la presidenta del grup de Ciutadans (Cs), María Luz Guilarte, per “insults als regidors” independentistes.

En un escrit de la portaveu de JxCat, Elsa Artadi, presentat davant del comitè d’ètica de l’Ajuntament, es recull que Guilarte va insultar els regidors sobiranistes durant la comissió de Presidència que es va celebrar la setmana passada. Entre d’altres expressions, l’escrit de denúncia recull que els va dir “trama corrupta” i “màfia organitzada”, a més de l’habitual retret de Cs d’atribuir els polítics independentistes un suposat “cop d’estat”, pel fet d’haver impulsat el referèndum sobre la independència de l’1 d’octubre del 2017.

Artadi entén que aquest comportament de Guilarte durant la sessió de la comissió incompleix diversos punts del codi d’ètica de l’Ajuntament i demana que la regidora de Cs sigui expedientada i sancionada.

Els insults de Guilarte es van produir durant el debat sobre l’aprovació d’una proposició d’ERC per reclamar, que, “un cop coneguda la sentència del Tribunal Suprem contra el Procés, i en el supòsit que aquesta sigui condemnatòria, el govern municipal prengui immediatament una reacció institucional”. 

[r:1]

Segons l’escrit de denúncia d’Artadi, “mentre mirava els regidors i regidores del grup municipal de JxCat”, Guilarte va “insultar i acusar de diferents delictes legítims regidors i regidores” del consistori. Els va atribuir un “atac a la separació de poders”, els va acusar de “pagar un cop d’estat en tota regla”, va parlar del “3%, una trama corrupta i mafiosa blanquejada pel separatisme” i va afegir que “els dineres dels barcelonins també han anat a parar a mans brutes, el que fa una màfia organiztada”.

Més informació

Comentaris

  Anna 27/09/2019 5:20 pm
  Molt be ja era hora !
  Ooops!!! 27/09/2019 5:30 pm
  Sembla la porqueta Peggy
  Anna 27/09/2019 5:34 pm
  A qui han passat la denúncia? Els jutges són ells. No hi ha justícia.
  TSSO 27/09/2019 8:10 pm
  C's style, gasten la ràbia del qui se sap perdedor. La cleca que els ve a sobre serà estratosfèrica.
  Miki 28/09/2019 7:27 am
  Ciudagramos out
  Miquel 28/09/2019 11:41 am
  "Ciudadanos" va néixer amb dos objectius: ensorrar el catalanisme i emprenyar als parlaments. En això superen els peperos. Són insuportables.

Nou comentari