Bou surt en defensa del pacifisme del sobiranisme per portar la contrària a Cs

El líder del PP a l’Ajuntament de Barcelona, Josep Bou, ha defensat el pacifisme del sobiranisme per portar la contrària a Cs i marcar un discurs propi. L’empresari ha respost a la portaveu del partit taronja a Lorena Roldán, que poden estar “tranquils” perquè “el poble català mai ha apostat per la violència”. Roldán havia acusat el president de la Generalitat, Quim Torra, d’haver esperonat actituds violentes: “Ara ja sabem a què es referia Torra amb ‘l’apreteu’. Apreteu el detonador dels explosius?”, va etzibar.

Bou ha assegurat que Torra “a vegades diu coses ‘desbarriades'”, però està convençut que es referia a fer “pressió al carrer”. El popular ha tornat a felicitar la Guàrdia Civil per la detenció de nou persones membres dels CDR i que estan acusades de terrorisme. “No s’ha d’esperar que exploti una bomba”, ha dit Bou, i ha exposat que “aquesta gent no jugava ni al parxís ni al dòmino”.

Tranquil·litat i la

L’empresari ha recordat que estima “bastant poc” el president de la Generalitat i considera que ara “segur que rebobinaria” abans de dir “apreteu”. En qualsevol cas ho desvincula de la violència que li atribueix la portaveu de Ciutadans, Lorena Roldán. “Això de la violència els dirigents catalans no ho tenen interioritzat, estiguin tranquils vostès”, ha manifestat. Ha argumentat que els partits sobiranistes “no volen arribar” a la violència

No obstant, ha demanat als polítics que siguin “responsables” per “no esverar el poble” amb les seves declaracions. Bou està convençut que les primeres setmanes d’octubre mostraran una “tranquil·litat absoluta” pel que fa a la violència perquè “això és un gran poble, el poble català, i mai ha apostat, ni amb Pujol en el seu moment, que va liquidar Terra Lliure, mai ha apostat per la violència”.

“Han fet una cosa molt important, que és salvaguardar edificis i vides dels barcelonins”. El líder del PP a Barcelona ha assegurat que “tenien una sèrie de productes que podien acabar tranquil·lament en explosius i fer alguna desgràcia”. També ha lamentat que “alguns haurien preferit que hagués explotat una bomba” però “cal agafar-los abans”.

Nou comentari

Més notícies

Bou i Valls feliciten la Guàrdia Civil per les detencions d’independentistes

El líder de Barcelona pel Canvi, a més, ha carregat contra el president Torra

Bou considera “exagerades” les crítiques de Casado sobre la inseguretat a Barcelona

El líder del PP a l'Ajuntament manté la seva proposta de reconvertir el manters en agricultors perquè és "el que saben fer"