Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Bou i Valls feliciten la Guàrdia Civil per les detencions d’independentistes
  • CA

Manuel Valls (BCN pel Canvi) i Josep Bou (PP) han trobat un punt de consens en la lloança a la Guàrdia Civil el dia en què el cos policial ha detingut nou activistes independentistes acusats de terrorisme, rebel·lió i tinença d’explosius. De moment, però, hi ha molt poca concreció pública dels motius de les detencions. Tanmateix, el líder de Barcelona pel Canvi, Manuel Valls, que cal “felicitar” la Benemèrita perquè “en una democràcia no hi ha espai per a la violència” i no hi pot haver “cap complicitat amb els violents”. 

A més, ha carregat contra les declaracions del president de la Generalitat, Quim Torra. Fa referència a les paraules que el president ha compartit a Twitter hores abans. Torra ha dit que les detencions d’aquest matí mostren com “la repressió continua sent l’única resposta de l’estat espanyol”. I ha afegit: “Estan intentant tornar a construir un relat de violència abans de les sentències. No ho aconseguiran. El moviment independentista és i serà sempre pacífic”. Per Valls, aquestes declaracions mostren que les paraules del president català “són cada vegada més irresponsables i perilloses”

El regidor del PP a l’Ajuntament Josep Bou, per la seva part, ha felicitat la Guàrdia Civil per les nou detencions. El popular ha avisat que els arrestats preparaven “accions terroristes”, coincidint amb el relat de la policia espanyola però saltant-se la presumpció d’innocència. “Farem tot per la defensa de la democràcia”, ha sentenciat Bou. 

Una postura, la de Valls i Bou, totalment allunyada del que ha expressat l’únic membre del govern de la ciutat que s’ha manifestat al voltant del tema. Ha estat el regidor responsable de l’àrea de Drets de Ciutadania, Participació i Justícia Global, Marc Serra. En la seva piulada, el representant de Barcelona en Comú ha remarcat que és “un operatiu […] amb acusacions gravíssimes que és probable que s’acabin desfent en fase de prova com un tarró de sucre”

Més notícies
Bou surt en defensa del pacifisme del sobiranisme per portar la contrària a Cs
Notícia: Bou surt en defensa del pacifisme del sobiranisme per portar la contrària a Cs
Comparteix
El líder del grup municipal del PP ha tornat a felicitar la Guàrdia Civil per la detenció dels nou independentistes acusats de terrorisme

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa