Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Foment acusa Colau d’autoritària, arrogant i sectària per reduir el trànsit
  • CA

Autoritària, arrogant i sectària. Aquests han estat alguns dels qualificatius que el president Foment del Treball, Josep Sánchez Llibre, li ha etzibat a l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau. “Amb molt respecte institucional”, com ha assegurat que li té a la màxima representant de la capital catalana, li ha propinat aquestes paraules per mostrar el seu rebuig ferm a la política que manté el consistori per reduir el trànsit a la ciutat, a través de polítiques com la pacificació de carrers, les superilles, la reforma de la Via Laietana o la Zona de Baixes Emissions (ZBE).

El màxim representant de l’empresariat català ha assegurat que Colau només els ha donat l’opció de la judicialització. “Davant d’aquest tarannà, tan autoritari, arrogant, poc democràtic i ideològicament sectari, i ho dic amb molt respecte institucional, els empresaris no pararem i ens defensarem allà on calgui, perquè estem segurs que tenim raó, com s’ha demostrat amb la resolució del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), respecte a les Zones de Baixes Emissions (ZBE), malgrat que l’alcaldessa continuï recaptant aquestes sancions il·lícites, anul·lades per l’alt tribunal de Catalunya”, ha dit.

Precisament sobre l’anul·lació de la ZBE, a més de l’Ajuntament de Barcelona, també s’hi han mostrat en contra la Generalitat, els ajuntaments limítrofs amb Barcelona, on també existeix aquesta mesura de limitació de la circulació dels vehicles més contaminants, i diversos alcaldes europeus. Cal afegir, a més, que la sentència de la justícia no és ferma i, fins que no ho sigui, la mesura és plenament vigent i, per tant, es continua sancionat aquells que incompleixin les restriccions acordades. Aquesta política, de fet, ha rebut una pluja de milions dels fons europeus per anar desenvolupant-se i ampliant.

Sánchez Llibre s’ha despatxat de valent contra Colau a l’Assemblea General de la patronal catalana, que ha tingut lloc aquest dilluns a la tarda. Allà ha aprofitat per defensar el seu model de ciutat, diametralment oposat al de Colau, que està basat en la “política del decreixement econòmic”, segons ha dit el president de Foment.

Rètol que indica la ZBE / FAVB
Rètol que indica la ZBE / FAVB

Colau “atempta” contra la llibertat individual dels ciutadans, diu Sánchez Llibre

“Continuarem lluitant contra l’obsessió de l’alcaldessa en dificultar l’ús del cotxe particular (elèctric o de combustió) de manera arbitrària, atemptant contra la llibertat individual dels ciutadans de decidir com es mouen per la ciutat”, ha seguit Sánchez Llibre. “Les modificacions de mobilitat a la Via Laietana i les projectades amb les superilles, a part de provocar pèrdues significatives al sector comercial, atempten contra la llibertat de les persones en voler imposar, sí o sí, un model de mobilitat que se sustenta en un sectarisme ideològic mai vist a Barcelona. Tots volem ciutats més pacífiques i agradables, però aquests canvis requereixen molt consens –paraula inexistent en el vocabulari de la senyora Ada Colau– i harmonitzar els diferents interessos econòmics i les llibertats individuals”, ha afegit.

A part de la confrontació directa contra Colau, el president de Foment del Treball ha defensat que cal una nova reformulació de la transició energètica industrial, on es prioritzi la reindustrialització de Catalunya per arribar al 25% del PIB el 2030; un ecosistema fiscal competitiu, acompanyat d’unes reformes de les administracions públiques “perquè siguin eficients”; consolidar l’ecosistema d’start-ups, a través de Tech Barcelona, i impulsar la concertació social i reforçar la cohesió social.

La patronal acusa l’Ajuntament d’usar “llenguatge bèl·lic” amb les superilles

Ja al gener la patronal catalana va carregar fort contra l’Ajuntament per la política de les superilles. Aleshores va assegurar que el consistori fa servir “llenguatge bèl·lic” amb aquestes polítiques. No obstant això, l’administració usa de forma recurrent la paraula “pacificar” per fer referència als entorns urbans on es pretén reduir el nombre de vehicles, augmentar la quantitat d’espais verds a la zona i situar el vianant com subjecte prioritari en la mobilitat, per sobre dels vehicles. Segons la patronal de l’empresariat català això és parlar en termes combatius. “Només pot ser pacificat el que abans ha estat en guerra”, diuen.

Més notícies
Recreació de com seran els carrers de la superilla de l'Eixample / Ajuntament
Foment acusa l’Ajuntament d’usar “llenguatge bèl·lic” amb les superilles
Notícia: Foment acusa l’Ajuntament d’usar “llenguatge bèl·lic” amb les superilles
Comparteix
La patronal de l'empresariat català demana aturar el projecte per reduir cotxes a l'Eixample i augmentar el verd
El regidor del districte de l'Eixample i d'Educació, Pau Gonzàlez, atén al TOT Barcelona per fer una entrevista / Jordi Play
Pau Gonzàlez: “L’especulació no ens pot fer frenar la superilla”
Notícia: Pau Gonzàlez: “L’especulació no ens pot fer frenar la superilla”
Comparteix
El regidor de l'Eixample i d'Educació assegura que les discrepàncies amb el PSC són "molt menors"
Cartell indicatiu de la ZBE / ACN
El TSJC anul·la la ZBE de Barcelona per “deficiències” i “excés”
Notícia: El TSJC anul·la la ZBE de Barcelona per “deficiències” i “excés”
Comparteix
El tribunal afirma que l'Ajuntament no justifica prou bé la mesura i considera que sobrepassa les seves competències
Rètol que indica la ZBE / FAVB
Clam social i veïnal contra la decisió del TSJC d’anul·lar la ZBE
Notícia: Clam social i veïnal contra la decisió del TSJC d’anul·lar la ZBE
Comparteix
"La sentència fa apreciacions polítiques amb arguments tècnicament falsos", asseguren una desena d'entitats, entre elles la FAVB

Comentaris

  1. Icona del comentari de: ferreret a maig 03, 2022 | 10:43
    ferreret maig 03, 2022 | 10:43
    Els de Foment, per ara, són gent massa benèvola.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa