Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Foment acusa l’Ajuntament d’usar “llenguatge bèl·lic” amb les superilles

Foment del Treball Nacional acusa l’Ajuntament de Barcelona de fer servir “llenguatge bèl·lic” quan parla de les superilles. El consistori usa de forma recurrent la paraula “pacificar” per fer referència als entorns urbans on es pretén reduir el nombre de vehicles, augmentar la quantitat d’espais verds a la zona i situar el vianant com subjecte prioritari en la mobilitat, per sobre dels vehicles. Segons la patronal de l’empresariat català això és parlar en termes combatius. “Només pot ser pacificat el que abans ha estat en guerra”, diuen.

El projecte de la superilla a l’Eixample s’ha d’aturar, segons aquesta organització, que presideix Josep Sánchez Llibre. “És un clar exemple de política equivocada, que hauria de ser rectificada”, consideren, a través d’un comunicat publicat aquest dissabte. Demanen “obrir un diàleg constructiu amb els agents econòmics”, perquè opinen que l’Ajuntament no ha avaluat els efectes de les seves actuacions al districte de l’Eixample.

“Com a conseqüència de la dificultat d’accés a la ciutat que provocaran les superilles es podria perdre al voltant del 20% de la facturació del comerç i de la restauració (uns 3.500 milions d’euros), especialment al centre i a l’Eixample, circumstància que comportaria la pèrdua d’uns 25.000 llocs de treball com a mínim“, asseguren. I alerten que aquesta és una estimació “prudent” que fan.

La patronal empresarial centenària -va ser creada l’any 1771- afirma que les conseqüències de “pacificar” vehicles a la ciutat tenen un vessant mediambiental -“increment d’emissions contaminants i de soroll” a les rondes i l’Eixample-, econòmic -“desincentivar els desplaçaments cap a Barcelona”- i social -“conflicte social i enfrontament entre ciutadans”-.

Un estudi fet pel RACC, una de les organitzacions de referència en matèria de mobilitat, preveu que la superilla de l’Eixample provocarà grans embussos i soroll. La tinenta d’alcaldia d’Ecologia, Urbanisme, Infraestructures i Mobilitat, Janet Sanz, va respondre a Twitter assegurant que les “modelitzacions catastrofistes” del RACC “no es compleixen” i va afirmar que al barri de Sant Antoni s’han reduït 6.000 cotxes i que la zona “millora en salut i econòmicament”.

Qui ha lloat la política municipal ha estat el diari britànic The Times, que a través d’un article d’opinió va afirmar que “altres alcaldes haurien de fixar-se en l’ambiciós exemple de Barcelona en la batalla per rescatar les ciutats dels embussos i combatre la creixent pol·lució”. L’ONU també va dir que la política de les superilles és útil per combatre el canvi climàtic.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa