Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Els fons europeus apuntalen la superilla i la Zona de Baixes Emissions

Els esperats fons europeus apuntalen dues de les reformes de les que el govern de l’alcaldessa Ada Colau acostuma a presumir i que, alhora, han generat debat i controvèrsia: la futura superilla de l’Eixample i la Zona de Baixes Emissions (ZBE), que restringeix la circulació de vehicles sense etiqueta ambienta dins de la ciutat per tractar de reduir la polució.

L’Ajuntament de Barcelona rebrà 74,8 milions d’euros procedents dels fons europeus amb què preveu impulsar projectes “clau”. Entre altres, inclou l’anomenada Superilla Barcelona -que es preveu finalitzar a 2023-, ​​la ZBE i la transformació digital i sostenible del transport urbà, entre d’altres. Es tracta de l’import màxim que el consistori havia sol·licitat en primera instància al Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana a la convocatòria del 2021 per als ajuts procedents dels fons europeus, ha informat l’Ajuntament aquest dimecres en un comunicat.

Dels 74,8 milions, 25,9 milions els destinarà al projecte Superilla Barcelona. Colau aprova la reforma aquest febrer en comissió de govern –sense veu ni vot de l’oposició–, licitarà el projecte i al juny comencen les obres dels 4 nous eixos verds amb 4 places i 31 placetes. Estima que duraran només 8 mesos, fins al primer trimestre de 2023 just abans de les eleccions.

A banda, altres 16 milions procedents dels fons europeus serviran per a la compra de busos elèctrics; 9,4 milions més a l’accessibilitat vertical; 9,1 milions a carrils bici; 6,1 milions a la transformació de l’avinguda Meridiana; 4,4 milions al projecte Ciutat 30 (per limitar la velocitat a 30 quilòmetres per hora); 1,4 milions al control de la ZBE i 2,2 milions a la digitalització dels serveis de mobilitat.

D’altra banda, queda una segona sol·licitud pendent de 49,9 milions d’euros, amb diversos projectes, que també es podrà tenir en compte en el cas que les primeres sol·licituds presentades pels municipis no esgotin el pressupost disponible pel ministeri. La segona tinenta d’alcalde, Janet Sanz, ha celebrat que el lliurament dels fons. “Significa que Europa avala i té clar que els projectes de Barcelona són el futur de la ciutat per fer un canvi de model, per a la recuperació econòmica i per a la transformació urbana”, ha opinat la dirigent municipal.

Més notícies
Públic assistent a una edició passada del Primavera Sound. | ACN

Divisió pel Primavera: “orgull” del govern, “tristesa” de l’oposició

Notícia: Divisió pel Primavera: “orgull” del govern, “tristesa” de l’oposició
Comparteix
Reaccions antagòniques sobre la mudança de la meitat de concerts del festival el 2023
Notícia: Divisió pel Primavera: “orgull” del govern, “tristesa” de l’oposició - Mobile
La Llotja de Mar, que Negre va impulsar com a seu de la Cambra de Comerç / ACN

Mor Antoni Negre, president de la Cambra de Comerç durant 11 anys

Notícia: Mor Antoni Negre, president de la Cambra de Comerç durant 11 anys
Comparteix
Nom destacat dins del món econòmic, va ser també director de la Fira de Barcelona
Notícia: Mor Antoni Negre, president de la Cambra de Comerç durant 11 anys - Mobile

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Franck BCN a febrer 24, 2022 | 01:57
    Franck BCN febrer 24, 2022 | 01:57
    Entre.tanta.xorrada i frikada BCN.cada.cop menys atractiva i decadent on cada.cop és més difícil viure hi...

Nou comentari

Comparteix