Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Mor Antoni Negre, president de la Cambra de Comerç durant 11 anys
  • CA

Antoni Negre, expresident de la Cambra de Comerç de Barcelona, ha mort aquest dimarts. Nascut a 1931, Negre va encapçalar l’organització empresarial durant 11 anys, entre 1991 i 2002. L’exdirigent va ser un dels impulsors que la Llotja de Mar es convertís en la seu corporativa de l’entitat, com ha recordat la Cambra en un comunicat de condol.

Alhora, l’organització ha recordat que, mentre va dirigir-la, Negre va treballar per “defensar els interessos generals de l’economia del país”. Antoni Negre i Villavecchia va néixer a Barcelona el 1931. Llicenciat en Dret per la Universitat de Barcelona, va ocupar el càrrec de director delegat del Banc de Biscaia a Catalunya entre el 1976 i el 1993. També va ser president de Banca Catalana durant tres anys.

Mentre presidia la Cambra de Comerç, Negre també va ocupar el càrrec de president del Consell de Cambres. Entre el 1996 i el 1998 va presidir, a més, Eurochambres, l’associació que aplega a Brussel·les més de 1.200 cambres de comerç europees. El 2003 va rebre la Medalla d’Or de la Cambra de Comerç de Barcelona i el 2006, la medalla d’or del Consell de Cambres.

A les mostres de condol s’ha afegit el tinent d’alcalde d’Economia i líder del PSC a l’Ajuntament de Barcelona, Jaume Collboni. El dirigent socialista s’ha declarat “trist” per la mort de l’expresident de la Cambra de Comerç, de qui ha recordat que també va ser director de la Fira de Barcelona. “Durant el seu mandat, va vetllar pels interessos econòmics de Barcelona i també fou clau en el creixement de la Fira de Barcelona, actual motor econòmic de la ciutat”, ha glossat Collboni.

El conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent, també ha lamentat la mort de Negre, de qui també ha recordat el seu pas al capdavant de la Cambra de Comerç i de la Fira de Barcelona, així com del Consell General de Cambres de Catalunya i Eurocambres. “Professional compromès amb l’economia del país, va ajudar a posar les bases de l’èxit actual de Fira Barcelona”, ha destacat Torrent.

Més notícies
La confiteria Foix, a Sarrià | Edu Bayer (Ajuntament)
Barcelona estudiarà comprar comerços històrics en risc
Notícia: Barcelona estudiarà comprar comerços històrics en risc
Comparteix
L'Ajuntament vol canviar ara la normativa per catalogar l'activitat dels negocis com a patrimoni immaterial
Anunci a Callao (Madrid) pel MWC / Ajuntament de Barcelona
Colau paga un anunci a Callao pel MWC: “Barcelona con Madrid”
Notícia: Colau paga un anunci a Callao pel MWC: “Barcelona con Madrid”
Comparteix
El PSC aprofita el congrés per estrènyer vincles amb la capital espanyola, com ja va fer per Nadal

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa