Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Colau paga un anunci a Callao pel MWC: “Barcelona con Madrid”

L’Ajuntament de Barcelona ha pagat un gran anunci a Madrid que, a remolc del Mobile World Congress (MWC), aprofita per estrènyer els vincles amb la capital espanyola. Justament el mateix dia que la ciutat li ha pres la meitat dels concerts del Primavera Sound 2023.

Es tracta d’un vídeo publicitari de missatge genèric, que segons el consistori vol “atreure talent, inversió, i reforçar la marca Barcelona”. Forma part d’una campanya promocional arran del MWC titulada Barcelona with you, que teòricament s’adreça als i les professionals tecnològics que assistiran al congrés. Segons ha explicat el govern municipal en una nota, apareixerà a xarxes socials i diaris digitals de Regne Unit, Noruega, Finlàndia, Suècia, Bèlgica i Mèxic. No obstant, l’anunci instal·lat a Madrid va molt més enllà i usa eslògans específics com “Barcelona con Madrid”, amb els que clarament es busca guanyar la simpatia del públic madrileny.

La publicitat es pot veure des d’aquest dimecres a la façana d’uns cèntrics cinemes de la plaça de Callao. El govern municipal, preguntat pel TOT Barcelona, no ha revelat el cost de l’anunci madrileny i ha donat la xifra global d’inversió en la campanya: 281.852 euros. Segons el consistori té l’objectiu de “fer arribar l’esperit de la ciutat als i les professionals que venen al congrés”. Les imatges triades –antigues fàbriques, paisatge mediterrani…– pretenen “transmetre que Barcelona és una ciutat que contacta, concita, coopera i comparteix”, una ciutat “diversa que actua d’enllaç, de nus”. En definitiva, la capital de la concòrdia.

També podrà veure’s l’anunci a Barcelona, en espais publicitaris propers a nodes de transport usats pels congressistes, com l’Aeroport del Prat, l’Estació de Sants i les dues parades de metro properes als pavellons firals, plaça Espanya i Europa Fira.

Campanya de publicitat pel MWC en català, castellà i anglès / Ajuntament de Barcelona

Nou relat polític

Aquesta acció a Madrid té un clar precedent en la campanya de publicitat nadalenca que van impulsar l’Ajuntament –des de les àrees socialistes, en especial Turisme– i RENFE per promocionar les visites a Barcelona en AVE des de Madrid. Es deia “Barcelona estrena Navidad” i, a més d’al·ludir als atractius de la capital catalana, suggeria que Barcelona i Madrid fossin un sol destí turístic.

En aquesta mateixa línia es va expressar aquest febrer el ministre de Cultura socialista, Miquel Iceta, quan va apostar perquè les dues ciutats es promocionin de forma conjunta com un sol “paquet”. Aquesta fórmula “Madrid-Barcelona” –per aquest ordre les va citar Iceta– que impulsa el PSC des de diferents institucions beneficia primordialment a Madrid, que és qui té menys tradició turística internacional de les dues. També va en la línia de la concòrdia post-procés independentista que propugna La Moncloa, en versió municipalista.

Comentaris

 1. Icona del comentari de: ton c. a febrer 23, 2022 | 19:16
  ton c. febrer 23, 2022 | 19:16
  que li han promés a Madrid, sra. Colau?.
 2. Icona del comentari de: Anònim a febrer 23, 2022 | 19:33
  Anònim febrer 23, 2022 | 19:33
  La Colau no en te prou d'emmerdar Barcelona amb cartells de propaganda pudenta que ara ja emmerda Madrid. El mal és que ho fa amb els nostres diners amb el resultat de que, malgrat les pujades d'impostos, el dèficit de la ciutat continua pujant
 3. Icona del comentari de: Ricard a febrer 23, 2022 | 20:27
  Ricard febrer 23, 2022 | 20:27
  Realment algú creu que a Madrid cal promocionar Barcelona, ja que no ens tenen prou presents? Mirin, si volen estimar-nos o simplement visitar-nos saben perfectament el que oferim. Els que simplement ens volen fotre ho faran igualment, amb anunci o sense. Si li plau Ajuntament, no facin el ridícul (i de pas no llencin els diners de tothom).

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa