Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Iceta defensa promocionar Barcelona i Madrid com un únic “paquet”

El ministre de Cultura, Miquel Iceta (PSC), mira Barcelona des de la capital espanyola i aposta perquè faci “ticket” amb Madrid. “Ara que miro les coses més des d’aquí, el ticket Madrid-Barcelona és invencible”, sosté.

“Si hagués de pensar en promoció de ciutats de cara al futur ho futur ho faria en paquet, res supera aquest ticket a tot Europa i m’agradaria que hi hagués més sinergia entre les dues ciutats”, ha dit en una entrevista a La Vanguardia. “Tenen ofertes culturals que per separat tenen valor increïble, però juntes es mengen el món”, ha respost, quan li preguntaven què farà l’Estat per superar “l’estancament” de Barcelona.

Així doncs, segons Iceta, el que necessita la capital catalana per avançar és anar més de bracet de Madrid. L’Ajuntament de Barcelona i Renfe ja van estrenar aquest Nadal una campanya turística adreçada al públic espanyol que proposava visitar la ciutat en AVE, amb el lema “Barcelona estrena Nadal”. També buscava estrangers i suggeria aprofitar l’alta velocitat per visitar les dues ciutats com una sola destinació, el que lògicament beneficia més Madrid que Barcelona, on el turisme internacional té més presència.

Iceta es refereix també al desistiment dels promotors de l’Hermitatge d’instal·lar-se al port barceloní: “Sembla que s’ha abandonat perquè les institucions catalanes i particularment a l’Ajuntament no li ha interessat”. Després de deixar clar que ell sí que hi hagués apostat, ha matisat que malgrat això a Barcelona “passen coses” i “té vitalitat”. Ho ha exemplificat amb l’estrena d’un nou museu d’art privat contemporani, el Moco: “Diuen que és una meravella, encara no hi he pogut anar”, diu el ministre de Cultura.

Sobre la crisi vital que viu la ciutat des de fa dècades, no se n’ha estat d’assenyalar el procés independentista i lloar el cosmopolitisme: “Ha viscut un període en relació a la política catalana d’un cert embadaliment i m’agrada més una Barcelona dinàmica, vibrant, de vanguardia, que una que només es mira cap endins”. No obstant, avisa que “Barcelona és molta Barcelona” i “no perdrà el tren”, si bé “hi ha oportunitats que s’han deixat escapar i mereix una reflexió”.

Finalment s’ha autodescartat avui per avui com a candidat a l’alcaldia de Barcelona el 2023, en resposta al rumor que el PSC podria treure-li aquesta posició a l’actual líder del PSC a la capital, Jaume Collboni. Iceta ha dit que es dedica totalment a la “missió” que li ha encomanat Pedro Sánchez [el ministeri] i es dedica “totalment a això”. “El meu pensament no està en les municipals com a candidat, faré el que faci falta per ajudar a que l’alcalde sigui Collboni”, ha promès.

Comentaris

 1. Icona del comentari de: Cal dir-ho a febrer 12, 2022 | 12:15
  Cal dir-ho febrer 12, 2022 | 12:15
  Quina sortida més ridícula, això és el que ha fet sempre Espanya i per això hi ha tants de catalans que volem eixir del "paquet" Espanya, doncs, per a esdevenir un estat independent de l'esmentat "paquet". És lògic que un català renegat o botifler faci el mateix que fa o faria un unionista espanyol. Els botiflers i els unionistes espanyols tenen el mateix objectiu, ço és mantenir els catalans dins del paquet Espanya, vertebrar-los i assimilar-los a tot allò espanyol, lleis, costums, llengua, cultura... La diferència és que quan als unionistes espanyols els convé, per què ja no els son útils, deixen amb una mà al davant i l'altra al darrere als botiflers, dels quals no se n'acaben de refiar mai però els hi son molt útils. Feu memòria, repasseu la història.
 2. Icona del comentari de: Max a febrer 12, 2022 | 12:24
  Max febrer 12, 2022 | 12:24
  La mandonguilla ballarina ja no enganya ningú. Des de Barcelona o des de Madrid, Iceta treballa per la destrucció de Catalunya
 3. Icona del comentari de: fat boy a febrer 12, 2022 | 14:23
  fat boy febrer 12, 2022 | 14:23
  Aixo mateix, a veure si algun turista dels que venen a Barcelona l'enganyen per que vagi a Madrid, promocionar que vinguin per l'aeroport de Madrid i els que vagin a Barcelona per aixo tenen el TGV, per anar a Madrid. Ho volen convertir en una nova Valencia.
 4. Icona del comentari de: I n d e p e n d è n c i a a febrer 12, 2022 | 16:29
  I n d e p e n d è n c i a febrer 12, 2022 | 16:29
  Guaiteu, ara d'Espanya en diuen "paquet", no en volia saber d'altra. Com més aviat aconseguirem fer efectiva la independència més estirabots espanyolistes ens estalviarem.
 5. Icona del comentari de: tu a febrer 12, 2022 | 16:52
  tu febrer 12, 2022 | 16:52
  si que ets un bon paquet, Iceta.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa