La Fiscalia ha obert una investigació arran de la denúncia de la plataforma Salvem Barcelona contra el projecte de superilla de l’Eixample de la capital catalana per un possible delicte contra l’ordenació territorial. Els denunciants demanaven al ministeri públic que aturi cautelarment l’inici de les obres als carrers Consell de Cent, Borrell, Rocafort, Enric Granados i Girona, que està previst que a partir del juny es transformin en eixos verds. Segons la denúncia, el projecte s’ha iniciat sense fer la necessària modificació del Pla General Metropolità (PGM). Entenen que les reformes són de gran importància, amb efectes molt importants sobre la mobilitat, el comerç i l’activitat residencial a l’àmbit metropolità.

Els denunciants, encapçalats per l’advocat i economista Jacint Soler Padró i l’economista Francesc Granell, consideren que la modificació de l’estructura viària del carrer és una “actuació arbitrària de l’administració” que afectarà els veïns del districte de l’Eixample, la ciutat i la resta de l’àrea metropolitana. Segons Salvem Barcelona, el projecte té intenció ideològica, vulnera l’interès general i se salta la jerarquia normativa. Soler Padró creu que si es vol fer una reforma d’aquesta envergadura s’hauria de modificar el PGM per no “pertorbar els equilibris” de l’àrea metropolitana.

La superilla de l’Eixample consisteix bàsicament en la pacificació total de 4 carrers cèntrics –Consell de Cent, Rocafort, Comte Borrell i Girona– i la reordenació del trànsit al seu entorn. El soci de govern de Colau, el PSC, s’ha desmarcat del projecte i l’oposició s’hi ha posicionat en contra.

“No és la primera vegada que hi ha una clara voluntat política de determinats sectors de paralitzar les transformacions que està fent l’Ajuntament de Barcelona”, va respondre la segona tinenta d’alcalde i regidora de l’Àrea d’Ecologia, Urbanisme, Infraestructures i Mobilitat, Janet Sanz, en conèixer la notícia de la denúncia d’aquesta plataforma, amb escàs recorregut a la ciutat.

Més notícies
Sant Jordi 2021 a Barcelona, el primer després del confinament per la Covid19 /Jordi Play
Notícia: Sant Jordi 2022 a Barcelona: tots els detalls
Comparteix

Sant Jordi 2022 a Barcelona: tots els detalls

Barcelona vol recuperar la normalitat prepandèmica i ho fa amb una àrea lliure de trànsit, amb pregó, paradetes i molta alegria
Notícia: Sant Jordi 2022 a Barcelona: tots els detalls - Mobile
La cruïlla de Consell de Cent i Rocafort, abans i després de la superilla / Ajuntament de Barcelona
Notícia: Denúncia a Fiscalia contra la superilla de l’Eixample
Comparteix

Denúncia a Fiscalia contra la superilla de l’Eixample

Al·leguen que la tramitació exprés infringeix el Codi Penal | Els comuns ho veuen un atac polític
Notícia: Denúncia a Fiscalia contra la superilla de l’Eixample - Mobile
Ada Colau, durant el debat al Cercle d'Economia ACN
Notícia: Colau defensa davant dels grans empresaris la Superilla i el tramvia
Comparteix

Colau defensa davant dels grans empresaris la Superilla i el tramvia

L'alcaldessa defensa al Cercle d'Economia "una nova economia sostenible" a la ciutat
Notícia: Colau defensa davant dels grans empresaris la Superilla i el tramvia - Mobile
Ple del 25 de març de 2022 a l'Ajuntament de Barcelona / Europa Press
Notícia: Els comuns acusen Junts de ser “negacionistes” per rebutjar la superilla
Comparteix

Els comuns acusen Junts de ser “negacionistes” per rebutjar la superilla

Sanz a Artadi: "Digui les coses pel seu nom, que des de Junts per Catalunya no tenen model i que són de dretes"
Notícia: Els comuns acusen Junts de ser “negacionistes” per rebutjar la superilla - Mobile

Comentaris

 1. Icona del comentari de: Raül a abril 14, 2022 | 16:41
  Raül abril 14, 2022 | 16:41
  Si es que els estudiants de dret que es dediquen a jutges i fiscals es van equivocar de carrera. Haurien d'haver fet polítiques, molt mes senzilla i honesta.
 2. Icona del comentari de: Guim a abril 14, 2022 | 18:03
  Guim abril 14, 2022 | 18:03
  Els projectistes de les ciutats ara porten togues i punyetes?
 3. Icona del comentari de: Operación esapanola Isla Bonita a abril 14, 2022 | 18:38
  Operación esapanola Isla Bonita abril 14, 2022 | 18:38
  Què pensa fer ara la fiscalia afinadora espanyola enviar tacito a espiar illes de cases de Barcelona i fer un atestat dels seus ? El govern espanyol hauria de dimitir per ésser una despesa inútil, resta ben palès qui mana a l'estat espanyol és el poder judicial espanyol. Decideixen els polítics electes que cal venjar, atemorir i "aparcar" una temporada; quan es pot fer un tancament per motius sanitaris; quan s'han de fer eleccions; com i quin percentatge de llengües s'han d'ensenyar a les escoles... després no tenen temps ni mitjans per al judicis del dia a dia i les feines quotidianes.
 4. Icona del comentari de: Jordi a abril 14, 2022 | 18:46
  Jordi abril 14, 2022 | 18:46
  "Jacinto" Soler Padró un ex-regidor de l'Ajuntament de Barcelona en època "pre democràtica" plena. Per a entendre'ns un simbolet franquista, un altre "Samaranch", som un país força estrany. Allò que s'ha de modificar és la relació Catalunya - Madrid, canviar d'status i fer efectiva la independència per a no "pertorbar" més el nostre país i llurs habitants.
 5. Icona del comentari de: ColaCau a abril 14, 2022 | 20:38
  ColaCau abril 14, 2022 | 20:38
  Aquesta gent que està a l'Ajuntament es pensa que pot jugar amb la vida de les persones? S'hauria de denunciar tota aquesta purria de polítics que estan destrossant barcelona un per un, amb nom i cognoms.
 6. Icona del comentari de: JordiP a abril 14, 2022 | 21:00
  JordiP abril 14, 2022 | 21:00
  Doncs mira, jo sóc fill de l'esquerrade l'Eixample i no vull les "euperilles" ni les "pacificacions" de carrers. El que sempre he lamentat és que l'urbanització dele espais no edificats del terme municipal i dels pobles de la corona no hagin tractat de respectar en allò possible el traçat de Cerdà. Si s'haguès aconseguit, l'efecte d'una Barcelona de quasi el doble de superfície fóra impressionant (ja ho és ara, de fet), permetria una circulació molt més fluida i una mejor "transparència" vehicular d'entrades i sortides. Ara bé, les "forces fàctiques" sempre han atemptat contra aquest dissny, des de les noves barriades (Baró de Viver, el Congrés, etc.) a l'expansió dels municipis collindants, viciosament desordenada.

Nou comentari

Comparteix