Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Els comuns acusen Junts de ser “negacionistes” per rebutjar la superilla
  • CA

Batussa al ple de l’Ajuntament de Barcelona aquest divendres per la superilla de l’Eixample. De fet, ha estat un plebiscit al model de ciutat que està dibuixant Barcelona en Comú (BComú) i que Junts per Catalunya ha perdut, en rebre el no dels comuns, del PSC i d’ERC. La líder dels juntaires ha acusat el consistori d’estar mancat de “rigor” a l’hora de planificar la transformació urbanística que plantegen, amb el model de superilla o la zona de baixes emissions (ZBE) com a apostes estrella. “Estan tot el dia als tribunals”, ha ironitzat, en al·lusió a les sentències que ha hagut de fer front el consistori i que, en el cas de la ZBE, ha perdut -de forma provisional, perquè amb la resolució del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) hi ha opció a recurs davant del Tribunal Suprem-.

“S’ha iniciat la licitació per tallar els carrers de l’Eixample, ignorant el procés d’informació pública i les al·legacions que encara estan pendents, que estan obertes fins al mes d’abril”, ha criticat Artadi, oblidant que qui va permetre que això pugui passar va ser el mateix alcalde Xavier Trias, aleshores amb Convergència i Unió, el 2012, com li han recordat tant ERC com els comuns. “Ara critiquen allò que vostès van facilitar en el seu moment”, li ha etzibat el regidor republicà Jordi Coronas a l’alcaldable per Junts per Catalunya.

Artadi ha dit que el 27% del comerç i de les oficines són a l’Eixample i que, al matí, “el 80% del trànsit rodat ve de mobilitat obligada, de gent que ve de forma de Barcelona a treballar o estudiar”. Així mateix, ha explicat que el 77% de les compres que es fan a l’Eixample són de persones que no hi viuen allà. Per tot plegat, ha exigit a l’Ajuntament que aturi la maquinària municipal, que ha d’iniciar la transformació urbanística en aquesta zona de la capital.

“Vostè ha decidit situar-se en contra del sentit comú”, ha carregat dur Janet Sanz, la segona tinenta d’alcalde i regidora d’Ecologia, Urbanisme, Infraestructures i Mobilitat. “Diu no a tenir carrers més amables, més verd i un transport públic millor”, ha afegit. En aquesta línia, ha afirmat que la Unió Europea ha “reconegut” el projecte superilla i està finançant-lo. “L’únic que té és el que li agrada més el que fa més Madrid que Londres o París”, ha considerat. “Digui les coses pel seu nom, digui que des de Junts per Catalunya no tenen model i que són de dretes negacionistes”, ha reptat a Artadi.

ERC, amb el govern municipal

Els republicans s’han posat de costat amb els comuns en aquest àmbit, tot i que han advertit que aquest posicionament no està exempt de crítica. Coronas ha aprofitat per situar Junts prop del PSC. “Els veig sempre molt a favor del model de la Barcelona del sí que promulguen el senyor Collboni i el PSC: el sí a l’ampliació de l’aeroport sense matisos, del sí a l’Hermitage sense qüestionar el model, el sí al fet que els comerços obrin més festius, sense plantejar-se els problemes que això pot generar…”, ha enumerat. “En canvi, promulguen la Barcelona del no, la del no al canvi de model urbanístic, econòmic, del no a millorar i regular el turisme a la ciutat, a fer plans d’usos…”, ha contraposat. “La seva proposta va sobre un model, que segur que és imperfecte i es pot millorar, però, com a mínim, n’hi ha un, la qüestió és si vostès en tenen”, ha conclòs.

Artadi no ha respost a ERC i ha tornat a criticar els comuns. “Per vostè el fi justifica els mitjans i el fi és tallar el carrer i fer-se la foto”, li ha dit Artadi a Sanz. En canvi, els republicans han tornat a insistir. “Vostè s’ha autoproclamat com a líder de l’oposició a Barcelona [en referència a la líder de Junts]. Ja li dic, per ser líder s’ha de liderar i vostè a qui fa oposició és a ERC, aquí i al Parlament”, ha afirmat Coronas.

“Avui vostè i Sánchez Llibre [president de Foment del Treball] representen el Junts pel No. Segueixi així i tindrà garantits els aplaudiments de l’extrema dreta“, li ha advertit la segona tinenta d’alcalde a la líder de Junts a Barcelona i diputada al Parlament, que va pronunciar un discurs sobre seguretat que va rebre l’aplaudiment de Vox.

Més notícies
Recreació virtual de Consell de Cent, l'estrella de la superilla / Ajuntament de Barcelona
Denúncia contra els tràmits exprés per implantar la superilla a l’Eixample
Notícia: Denúncia contra els tràmits exprés per implantar la superilla a l’Eixample
Comparteix
La Cambra de la Propietat Urbana troba irregular que la licitació de les obres s'avanci a l'aprovació del pla
El regidor del districte de l'Eixample i d'Educació, Pau Gonzàlez, atén al TOT Barcelona per fer una entrevista / Jordi Play
Pau Gonzàlez: “L’especulació no ens pot fer frenar la superilla”
Notícia: Pau Gonzàlez: “L’especulació no ens pot fer frenar la superilla”
Comparteix
El regidor de l'Eixample i d'Educació assegura que les discrepàncies amb el PSC són "molt menors"
El francocolombià Carlos Moreno és assessor especial d'urbanisme de l'alcaldia de París / Cedida - Sylvain Leurent
Carlos Moreno: “Limitar el trànsit a quatre superilles no canvia la ciutat”
Notícia: Carlos Moreno: “Limitar el trànsit a quatre superilles no canvia la ciutat”
Comparteix
L’ideòleg de les 'Ciutats dels 15 minuts' reflexiona sobre l'urbanisme de Barcelona
Cartell indicatiu de la ZBE / ACN
El TSJC anul·la la ZBE de Barcelona per “deficiències” i “excés”
Notícia: El TSJC anul·la la ZBE de Barcelona per “deficiències” i “excés”
Comparteix
El tribunal afirma que l'Ajuntament no justifica prou bé la mesura i considera que sobrepassa les seves competències

Comentaris

  1. Icona del comentari de: JordiP a març 25, 2022 | 16:53
    JordiP març 25, 2022 | 16:53
    "...carrers més amables, més verd i un transport públic millor ...". Sí, sí, per favor, arrenqueu l'asfalt quan abans sigui possible i planteu ràpidament patates, naps i enciams. Planteu també eucaliptes, que creixen ràpidament i cremen estupendament. Apresureu-vos, que entre el preu del combustible, la guerra i la mort de Barcelona que esteu perpetrant aviat haurem de tornar a fer de caçadors-recolectors i als productes de km zero. I a fer fogueres per cuinar i escalfar-nos.
  2. Icona del comentari de: EstemFarts a març 26, 2022 | 03:02
    EstemFarts març 26, 2022 | 03:02
    Aquesta gentussa quan de temps estarà més a l'Ajuntament? Fins que destrossin barcelona? No es pot fer alguna cosa per fer fora aquestes i aquests babaus?

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa