Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Denúncia contra els tràmits exprés per implantar la superilla a l’Eixample
  • CA

La superilla de l’Eixample és un dels projectes estrella d’Ada Colau en el mandat que finalitza d’aquí a poc més d’un any, quan el govern municipal vol que les obres ja hagin finalitzat, just abans de les eleccions. La pressa que el sector dels comuns del govern municipal es dona per implantar una reforma que pretén emblemàtica no agrada a la Cambra de la Propietat Urbana, que ha fet palès el seu malestar i s’ha adreçat a la Sindicatura de Greuges de Barcelona per reclamar que es paralitzin les licitacions dels projectes d’obres, ha informat La Vanguardia.

El president de la Cambra de la Propietat Urbana, Joan Ràfols, signa un escrit adreçat al síndic David Bondia en què considera que es produeix una irregularitat administrativa evident. L’organització de propietaris creu que és anòmal que el procés per adjudicar les obres de la superilla hagi arrencat quan el projecte encara no s’ha aprovat definitivament -per ara, només s’ha validat de forma inicial en la comissió de govern- i continua obert el període d’exposició pública, en què es poden presentar al·legacions per proposar esmenes al pla.

En la seva carta, Ràfols alerta que, segons el seu criteri, l’Ajuntament comet una “irregularitat legal i democràtica” avançant en el procediment de concedir les obres “d’un projecte no aprobat”. En aquest sentit, el màxim responsable de la Cambra de la Propietat Urbana prega al Síndic de Greuges de Barcelona que cursi una queixa per l’actuació del govern municipal que Ràfols troba il·legal.

El grup municipal de Junts s’ha fet ressò de crítica de l’organització. La formació independentista s’ha aliniat amb el posicionament de la Cambra i ha demanat al bipartit municipal que aturi la licitació dels treballs de la superilla mentre no conclogui el procés de participació i el pla s’aprovi definitivament.

El regidor juntista Jordi Martí ha coincidit amb l’organisme de propietaris en trobar irregular el procediment que atribueix a comuns, PSC i a ERC, a qui retreu que doni suport al govern local. “Tiren pel dret i imposen un projecte menystenint veïnat i entitats i que ens pot portar al col·lapse a tota la ciutat“, critica Martí.

Més notícies
Efectes del bombardeig del 17 de març de 1938 a la Gran Via de Barcelona / Brangulí / Arxiu Nacional de Catalunya
16 de març: la data que agermana els bombardeigs de Barcelona i d’Ucraïna
Notícia: 16 de març: la data que agermana els bombardeigs de Barcelona i d’Ucraïna
Comparteix
Els últims atacs contra civils ucraïnesos coincideixen amb l'aniversari de l'ofensiva aèria més destructiva sobre la capital catalana, mancada d'acte institucional que la recordi
Una imatge d'arxiu de l'antiga llosa de la ronda de Sant Antoni / MMP
Cúmul de denúncies per infraccions a la llosa de Sant Antoni en un any
Notícia: Cúmul de denúncies per infraccions a la llosa de Sant Antoni en un any
Comparteix
La Guàrdia Urbana ha desallotjat unes 1.700 persones en poc més d'un any a la superfície, focus de queixes i pendent de retirar-se
El francocolombià Carlos Moreno és assessor especial d'urbanisme de l'alcaldia de París / Cedida - Sylvain Leurent
Carlos Moreno: “Limitar el trànsit a quatre superilles no canvia la ciutat”
Notícia: Carlos Moreno: “Limitar el trànsit a quatre superilles no canvia la ciutat”
Comparteix
L’ideòleg de les 'Ciutats dels 15 minuts' reflexiona sobre l'urbanisme de Barcelona
Vista aèria de l'Eixample / Pepe Navarro
Els comuns i el PSC tornen a discrepar i voten dividits sobre l’Eixample
Notícia: Els comuns i el PSC tornen a discrepar i voten dividits sobre l’Eixample
Comparteix
Els socialistes es desmarquen de Colau i propicien que s'aprovi una proposta de Junts que insta a modificar el pla d'usos del districte

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa