La patronal d’empresaris Foment del Treball va demanar a l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, aturar el projecte per reduir cotxes a l’Eixample i augmentar el verd. “És un clar exemple de política equivocada, que hauria de ser rectificada”, deia el seu president. Doncs aquest divendres, Colau ha defensat davant de l’empresariat més influent, el del Cercle d’Economia, el seu model de ciutat, assegurant que Barcelona ja està liderant una nova economia sostenible i un canvi i ha situat com a exemple “la Superilla, la transformació de les Glòries o la unió del tramvia”: “La disjuntiva no és una ciutat del sí o del no, o dels esdeveniments, és una ciutat del passat o del futur”, ha dit en el marc del debat al Cercle d’Economia. L’alcaldessa ha recordat als empresaris que ella “té model” i que està “preparada” per liderar-lo.

De fet, Colau ha insistit que malgrat alguns “discursos interessats”, Barcelona està liderant la reducció de l’atur, amb un rècord de contractes indefinits i recuperant la competitivitat. “Les dades econòmiques de la ciutat són positives”, ha dit amb relació a l’escenari postpandèmia.

Durant el debat, titulat ‘Barcelona i la sortida de la pandèmia. Reptes i oportunitats’, l’alcaldessa ha assegurat que la ciutat està molt ben posicionada per afrontar els reptes del segle XXI, entre els quals ha mencionat la reducció de la desigualtat d’oportunitats, la sostenibilitat i l’emergència climàtica i la transició urbana i de l’economia fugint de “monocultius” com el turisme. L’aposta, ha afegit, és cap a sectors estratègics com a capital cultural, científica i tecnològica.

Per altra banda, Colau Colau s’ha mostrat partidària de la progressivitat fiscal perquè qui més té pagui més i ha demanat més confiança dels estats en les ciutats per gestionar millor les ajudes socials. “S’hauria de repensar, que no es vegi com una amenaça donar més capacitat de gestió en l’àmbit social”, ha conclòs.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Ada, cap a casa, comunista a abril 08, 2022 | 15:32
    Ada, cap a casa, comunista abril 08, 2022 | 15:32
    ADA LA LOCA es vesteix com la madrilenya yuso del pp, la copia totalment. No sap que fer per parar la caiguda lliure, ja ningú la vol!!!
  2. Icona del comentari de: Fran BCN a abril 09, 2022 | 15:26
    Fran BCN abril 09, 2022 | 15:26
    Kolau, mai es pot justificar el què és injustificable, a més, el.Comun-isme s ha demostrat què és un sonor fracàs i en.el.fons és repartir la misèria....

Nou comentari

Comparteix