Una plataforma anomenada Salvem Barcelona ha portat a tribunals la Superilla que impulsen els comuns des de l’Ajuntament de Barcelona i que comença obres aquest mes de juny. Han presentat una denúncia per via penal a Fiscalia, que encara no hauria iniciat cap investigació. No és l’única gran obra municipal que està als jutjats: la reforma de Via Laietana també està judicialitzada tot i que ja hagi començat, a través d’un recurs de Foment de Treball al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC).

Segons ha avançat La Vanguardia i han confirmat el ministeri fiscal a l’agència Europa Press aquest divendres, aquesta associació d’escàs recorregut a la ciutat ha interposat la denúncia per un suposat delicte contra l’ordenació del territori. L’entitat la lideren dos economistes alineats amb l’unionisme barceloní: l’advocat Jacint Soler Padró i el catedràtic Francesc Granell, que havia estat articulista del rotatiu del Grup Godó. L’argument principal és que la tramitació del pla és irregular, perquè tot i el seu gran abast no ha passat per votació ni per revisió del Pla General Metropolità (PGM) sinó que s’ha aprovat directament des del govern com es faria amb una reparació de paviment ordinària.

La controvertida Superilla de l’Eixample consisteix bàsicament en la pacificació total de 4 carrers cèntrics –Consell de Cent, Rocafort, Comte Borrell i Girona– i la reordenació del trànsit al seu entorn. El soci de govern de Colau, el PSC, s’ha desmarcat del projecte i l’oposició s’hi ha posicionat en contra.

Els comuns ho consideren un atac polític

El govern Colau ha reaccionat a la notícia a través de la tinenta d’urbanisme Janet Sanz, que pilota l’execució del projecte. Segons ella, rere la denúncia hi ha “una clara voluntat política” contra les propostes estrella del consistori. “No és la primera vegada que hi ha una clara voluntat política de determinats sectors de paralitzar les transformacions que està fent l’Ajuntament de Barcelona”, ha assevera en declaracions als periodistes. Sanz ha dit que el consistori desconeixia la denúncia però ha assegurat que no afectarà el calendari de les obres i que els comuns continuaran aplicant a Barcelona el seu model de ciutat “amb absoluta transparència”.

Comentaris

 1. Icona del comentari de: fat boy a abril 08, 2022 | 14:00
  fat boy abril 08, 2022 | 14:00
  El problema amb els politics espanyols es que creuen que les coses es poden fer "por mis cojones". I en aixo es igual que siguin de dreta o d'extrema dreta (d'esquerra no n'hi ha cap). Em recorda el que em deia una senyora alemana quan jo era jove, que els politics alemanys, de dretes o d'esquerres, tenien en comu que eren tots uns dictadors.
 2. Icona del comentari de: X2 a abril 08, 2022 | 14:53
  X2 abril 08, 2022 | 14:53
  N'estem cansats dels desastres d'aquest ajuntament de ineptes
 3. Icona del comentari de: egs a abril 08, 2022 | 15:14
  egs abril 08, 2022 | 15:14
  Decodiicació de les paraules de Janet Sanz...Si no esteu amb mi, esteu contra mi, per tant, contra els Comun-istes El que faig va a missa!
 4. Icona del comentari de: Comunisme de putin, colau de putin a abril 08, 2022 | 16:12
  Comunisme de putin, colau de putin abril 08, 2022 | 16:12
  Colau, una putin de nivell español. Au bufa i fot el camp a españa
 5. Icona del comentari de: Josep a abril 08, 2022 | 17:53
  Josep abril 08, 2022 | 17:53
  contra aquesta mena de polítics cal violència extrema
 6. Icona del comentari de: Manel a abril 08, 2022 | 21:04
  Manel abril 08, 2022 | 21:04
  Com qualsevol dictador o sociòpata, només pensen en entrar als llibres de història. Son conscients que no ho poden fer per mèrits així q l'objectiu era destrossar Barcelona a base de bombes; així q l'esquerra española ens van enviar la Little Janet i la Fat Colau.

Nou comentari

Comparteix