Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
ERC planteja que siguin obligatoris locals amb punts de càrrega per a bicitaxis a Barcelona
  • CA

La Guàrdia Urbana ha llançat una ofensiva contra el bicitaxis aquest estiu a Barcelona, quan encadena operatius a diferents barris costaners amb desenes de multes i vehicles incautats. De l’altra banda, els conductors adverteixen que la pressió policial els ofega encara més en les condicions desfavorides a què fan front. Enmig del debat sobre els tricicles que s’ofereixen a transportar turistes, ERC planteja regular els bicitaxis a Barcelona, sobretot per evitar el risc d’incendi de xarxes elèctriques precàries per recarregar les bateries dels vehicles.

“Representa un perill enorme i, davant d’això, no podem mirar cap a una altra banda”, ha advertit el portaveu dels republicans a l’Ajuntament, Jordi Coronas. En un fil a Twitter, Coronas planteja que “hauria de ser obligatori disposar de locals amb punt de càrrega i amb una instal·lació adequada”. Tres ciutadans paquistanesos van morir l’any passat en un incendi en uns baixos a la Barceloneta, que es van calar foc quan les bateries que carregaven sota el llit van cremar. A banda, un local del barri Gòtic on es recarregaven bateries de forma clandestina per a patinets elèctrics i trixies es va incendir el juliol passat.

En tot cas, Coronas puntualitza que, abans d’elaborar cap reglament, cal discutir sobre l’existència d’aquests tricicles, qüestionats en barris molestos amb el turisme de baix cost. “Primer ens hem de preguntar si té sentit que hi hagi bicitaxis a Barcelona”, assenyala el portaveu d’ERC. El tinent d’alcalde de Seguretat, Albert Batlle, s’ha definit clarament en contra. “Lluitarem perquè el més aviat possible puguin desaparèixer de l’espai públic”, va pregonar a principis d’estiu.

Coronas retreu que “el govern municipal es limita a posar-los denúncies per incompliment de les normes i això no és suficient”. “Cal un actuació urgent per posar-hi ordre. No volem tornar a lamentar més víctimes”, manifesta el republicà, que troba que, en el cas dels bicitaxis, “es barregen els problemes de seguretat amb la pobresa”. “Persones sense poder regularitza la seva situació per culpa de la Llei d’Estrangeria es veuen abocades a l’economia submergida. Aquesta precarietat forçada posa en situació de risc a elles i els seus veïns i veïnes. Carregar vuit o 10 bateries alhora en un pis amb una instal·lació elèctrica precària representa un perill enorme”, alerta.

Més notícies
Un agent de la Guàrdia Urbana revisant els papers d'un bicitaxi / ACN - Elisenda Rosanas
Una seixantena de denúncies a bicitaxis i patinets en un sol control
Notícia: Una seixantena de denúncies a bicitaxis i patinets en un sol control
Comparteix
La pressió policial contra el sector dels trixis, anunciada per Albert Batlle, es manté durant l'agost
Un agent de la Guàrdia Urbana revisant els papers d'un bicitaxi / ACN - Elisenda Rosanas
Un nou control al front marítim acaba amb 164 bicitaxis denunciats
Notícia: Un nou control al front marítim acaba amb 164 bicitaxis denunciats
Comparteix
La Guàrdia Urbana intensifica la pressió sobre aquesta activitat destinada als turistes

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa