Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
VÍDEO | Tres morts i un ferit greu en un incendi en uns baixos
  • CA

Tres persones han mort i una ha quedat ferida greu en un incendi en uns baixos al barri de la Barceloneta, al districte de Ciutat Vella. Els bombers s’han desplaçat al lloc dels fets per extingir el foc i han aconseguit rescatar el ferit greu, que ha estat traslladat a l’hospital, segons han confirmat fonts municipals al TOT Barcelona.

A més del ferit greu, fonts municipals han informat que cinc persones han quedat ferides lleus, tres per atac d’ansietat i dos per cremades. L’incendi ha estat al carrer Grau i Torras número 16. Els Mossos d’Esquadra n’investiguen les causes. La hipòtesi amb què es treballa apunta que el foc ha estat provocat per les bateries d’uns bicitaxis, que s’estaven carregant als baixos on vivien. El tinent d’alcaldia de Seguretat i Prevenció, Albert Batlle, s’ha desplaçat al lloc dels fets.

El carrer on s’ha produït el foc, custodiat pels Mossso d’Esquadra i la Guàrdia Urbana / Sílvia Barroso

L’espai que compartien els afectats per l’incendi és molt petit i dormien en lliteres. El foc s’ha escampat de forma molt violenta, cosa que ha provocat la mort de tres persones. Alguns usuaris de Twitter han compartit imatges de les flames quan els bombers intentaven extingir el foc.

El cap de dia dels Bombers de Barcelona, Rafael Álvarez, ha especificat que han rebut una trucada d’avís a les 5.58 hores pel foc i que han arribat a la zona a les 6.05 hores. Un cop allà han vist “moltes flames” i han comprovat que tant la porta com les finestres dels baixos d’on sortien les flames estaven tancades. Sobre la situació a l’interior, han observat que la llum estava punxada i que hi havia diverses bateries de vehicle carregant-se, cosa que se situa com a possible causa.

Quant al ferit greu, el portaveu del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM), Josep Maria Soto, ha comentat que han pogut reanimar-lo i l’han portat a l’hospital Vall d’Hebron. Els tres morts vivien als baixos i la resta de ferits són veïns de l’edifici, alguns dels quals han intentat ajudar als bombers.

Dotacions del SEM al lloc de l’incendi / Sílvia Barroso

El foc s’ha originat cap a les sis del matí i ha calgut la intervenció de 10 dotacions de bombers per extingir-lo, segons han detallat fonts municipals. El Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) també ha acudit a la zona amb 16 dotacions.

Més notícies
Incendi a Collserola per una crema de matolls, vist des del barri de la Mercè / Cedida
VÍDEO | Ensurt per un petit incendi a Collserola en plena onada de calor
Notícia: VÍDEO | Ensurt per un petit incendi a Collserola en plena onada de calor
Comparteix
El foc s'ha produït a la zona de Finestrelles, prop de Pedralbes
Una imatge d'arxiu d'uns contenidors cremats a Barcelona el 2020 / TOT Barcelona
VÍDEO | Investiguen la crema de contenidors i cotxes aquesta matinada
Notícia: VÍDEO | Investiguen la crema de contenidors i cotxes aquesta matinada
Comparteix
Els bombers han hagut d'apagar tres focs que han afectat dos vehicles

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa