Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Batlle vol acabar amb els bicitaxis “el més aviat possible”

El tinent d’alcalde de Seguretat, Albert Batlle, no vol bicitaxis circulant per Barcelona. En una entrevista a l’ACN, el membre del govern d’Ada Colau diu que els tricicles que transporten passatgers sobretot a punts turístics de Ciutat Vella “s’haurien d’eradicar”.

“És un tipus de vehicle que no el volem a Barcelona i lluitarem perquè el més aviat possible puguin desaparèixer de l’espai públic“, es compromet Batlle. La presència d’aquests vehicles ha aixecat queixes de veïns en barris com la Barceloneta.

El tinent d’alcalde pensa que no té cap sentit que circulin bicitaxis en una ciutat on hi ha la possibilitat de desplaçar-se en transport públic, bicicleta o patinet. Per a Batlle, aquests vehicles “pertorben” l’espai públic i duen a terme activitats “lligades a sorolls i molèsties”. El regidor afegeix que el consistori està estudiant la manera de revisar les llicències o permisos d’aquests vehicles.

Crítica als sindicats d’habitatge

Per una altra banda, Batlle acusa als sindicats de l’habitatge d’exercir una “funció pertorbadora” en una qüestió sensible com els desnonaments. “El que no pot ser és que quan hi hagi ordre judicial per desallotjar, aparegui algú que es prengui la justícia per la seva pròpia mà”, qüestiona el regidor de PSC-Units per Avançar.

“Estem en un estat de dret, la funció l’han de fer jutges, policia, atenció social i això no ho pot suplir l’autoorganització en temes hipersensibles que es poden referir a la seguretat de les persones”, rebla. Batlle afegeix que vetllar per la seguretat i atenció de les persones ho han de fer els serveis públics i “ningú pot fer aquesta funció amb caràcter supletori”, considera.

Contenció dels delictes

Per altra banda, el tinent de Seguretat afirma que l’Ajuntament té la impressió que hi ha una certa contenció en l’activitat delictiva respecte el 2019, tot i que lògicament supera la del 2020. També recorda que ara hi ha 600 agents més de Mossos i Guàrdia Urbana respecte els inicis de l’estiu del 2019.

Així mateix, Batlle informa que l’Ajuntament de Barcelona ha recaptat més de 2 milions d’euros en sancions imposades en relació amb les restriccions per la pandèmia. I sobre la demanda de sindicats policials perquè agents de la Guàrdia Urbana duguin pistoles elèctriques, el regidor es mostra escèptic: “És un tema molt sensible. Per un cantó diuen que posem taser i altres volen retirar el foam. Jo soc partidari de mantenir l’statu quo dels instruments dels quals estan dotats els diferents policies“.

Més notícies
El tinent de Seguretat de Barcelona, Albert Batlle

Batlle creu que hi haurà festes a Gràcia i a Sants, “però haurem de veure en quines condicions”

Notícia: Batlle creu que hi haurà festes a Gràcia i a Sants, “però haurem de veure en quines condicions”
Comparteix
Destaca que no s'han produït incidents en una nova nit sense oci nocturn, però admet preocupació per les aglomeracions
Notícia: Batlle creu que hi haurà festes a Gràcia i a Sants, “però haurem de veure en quines condicions” - Mobile
Un passatger agafant un cotxe d'VTC / TOT Barcelona

Barcelona ha denunciat 977 vehicles VTC fins al 20 de juny

Notícia: Barcelona ha denunciat 977 vehicles VTC fins al 20 de juny
Comparteix
Un 31% del total de les sancions han estat per no dur en lloc visible els distintius obligatoris
Notícia: Barcelona ha denunciat 977 vehicles VTC fins al 20 de juny - Mobile

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Carles a juliol 11, 2021 | 12:06
    Carles juliol 11, 2021 | 12:06
    Això dels bici-taxis és més de Hanoi o Bangkok que de Barcelona. Anacrònic com era, potser era preferible el landó de cavalls.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa