El tinent d’alcalde de Seguretat, Albert Batlle, ha confiat aquest dissabte al matí que la nova onada de contagis de coronavirus no esguerri les festes de Gràcia i de Sants, programades pel proper mes d’agost. “Però haurem de veure en quines condicions s’han de fer”, ha puntualitzat el membre de l’equip de govern d’Ada Colau en declaracions a Catalunya Ràdio.
Batlle ha traslladat al Procicat i a les autoritats sanitàries l’última paraula sobre totes dues celebracions, de les més tradicionals de l’estiu a Barcelona. “La previsió és que es puguin fer en determinades condicions però haurem d’estar a l’espera de com evoluciona” la pandèmia, ha reblat.
Sobre la primera nit de cap de setmana amb l’oci nocturn tancat de nou, el responsable de Seguretat de l’Ajuntament ha destacat que “no hi ha hagut incidents importants”, tot i que ha admès “molta presència” de persones a espais públics. Batlle s’ha declarat inquiet “per la presència massiva” de gent i “la inobservància de les mesures de prevenció” per evitar contagis. Ha precisat que les concentracions de gent bevent i fent festa ha estat en punts habituals de les darreres setmanes, com la plaça dels Àngels i el passeig del Born a Ciutat Vella, però també en d’altres dels diferents districtes de Barcelona.
Preocupació pel Cruïlla
A més, Batlle ha admès preocupació perquè espectadors del festival Cruïlla, que acull fins avui concerts amb milers d’espectadors al Fòrum, tampoc compleixin amb els consells per prevenir les infeccions i dur sempre posada la mascareta. “La nit ha estat relativament tranquil·la i no hi ha hagut incidents rellevants, però ja se sap que en un concenrt hi ha concentracions, la gent té ganes de festa i no s’observen les distàncies” de seguretat, ha advertit Batlle, que ha alertat de les conseqüències “sanitàries, però també econòmiques i socials” de l’increment desenfrenat dels contagis de Covid.
A diferència d’alguns sanitaris que ho reclamen per frenar la proliferació de la variant Delta, Batlle no s’ha mostrat partidari de restablir el toc de queda. “El remei podria ser pitjor que la malaltia”, ha opinat. Alhora, ha subrallat que la desescalada després de l’últim estat d’alarma ha coincidit amb “el moment en què les condicions per mantenir la gent fora de l’espai públic era més difícil”. “Els dies s’allarguen, fa més bon temps i tot convida a fer ús de l’espai públic”, ha diagnosticat Batlle que, en comptes del confinament nocturn, ha predicat “sensatesa, sentit comú i responsabilitat col·lectiva”.