La cap del Servei de Medicina Preventiva i Epidemiologia de l’Hospital Vall d’Hebron, Magda Campins, ha afirmat que no és prudent fer esdeveniments com el Cruïlla en una situació epidemiològica com l’actual. En declaracions a Catalunya Ràdio, ha dit que de la mateixa manera que s’ha tancat l’oci nocturn perquè s’han detectat brots, els grans esdeveniments poden ser “grans disseminadors”.

I és que ha valorat que encara que es facin testos d’antígens i es digui que s’ha de dur la mascareta, es donen situacions en que no es compleixen les mesures. D’altra banda, ha afirmat que les limitacions horàries i el toc de queda podrien “ajudar” a aturar el creixement, tot i que ha afirmat que s’hauran d’aplicar si es detecta una afectació major als hospitals.Campins ha afirmat que el que més preocupa és l’increment de casos i la possibilitat que amb aquesta transmissió aparegui una variant que escapi a les vacunes.

De la mateixa manera, ha reconegut que hi ha mesures “difícils” d’aplicar, com el toc de queda, però ha reconegut que serien les següents mesures que caldria aplicar “si es comencen a tenir molts més ingressos i es posés en perill el sistema hospitalari”. De la mateixa manera, creu que tornar a fer obligatòria la mascareta a l’exterior també contribuiria a conscienciar que la pandèmia no ha acabat. La doctora ha recomanat no marxar a l’estranger de vacances i fer trobades socials petites.

Mesures “contudents”

L’oposició de Campins a la celebració de festivals és compartida per més especialistes mèdics. El cap del servei de Medicina Intensiva de l’Hospital del Mar, Joan Ramon Masclans, també ha considerat que els actes massius no són recomanables en plena revifada de la pandèmia. Encara més, Masclans s’ha mostrat partidari a Catalunya Ràdio de portar la mascareta a tot arreu i, fins i tot, restablir el toc de queda. “Calen mesures contundents per tallar la quantitat de virus que està circulant”, ha defensat.

Per la seva banda, el cap del servei de Malalties Infeccioses de la Vall d’Hebron, Benito Almirante, ha recordat que l’efectivitat dels test d’antígens -que s’efectuen de forma massiva a l’entrada del festival Cruïlla- no és absoluta. “Poden donar falsos positius”, ha assenyalat a Catalunya Ràdio, on ha precisat que una persona que se sotmeti a la prova “pot dur una càrrega de virus petita i el test pot sortir negatiu, però no exclou que pugui transmetre el virus”.

Comentaris

 1. Icona del comentari de: Angels a juliol 09, 2021 | 11:51
  Angels juliol 09, 2021 | 11:51
  Tenim uns "experts" que sembla que estiguin en un concurs a veure qui la diu més grossa
  • Icona del comentari de: A Àngels a juliol 09, 2021 | 12:27
   A Àngels juliol 09, 2021 | 12:27
   Si s'hagués fet cas als experts abans ara no seríem ón som. No saps el que dius.
   • Icona del comentari de: Ja que passava per aquí a juliol 09, 2021 | 13:17
    Ja que passava per aquí juliol 09, 2021 | 13:17
    Els experts que cobren de les farmàfies?
 2. Icona del comentari de: Ja que passava per aquí a juliol 09, 2021 | 12:27
  Ja que passava per aquí juliol 09, 2021 | 12:27
  Aquesta 'experta' desconeix que el 'toc de queda' no és una mesura epidemiològica, sinó de repressió dels estats dictatorials? Espero que tota aquesta gent, arribat el moment, s'asseurà davant d'un Tribunal Popular per Crims de Lesa Humanitat. I si aquesta senyora en sap tant, que ens presenti el treball de l'aïllament del virus. Sense estar aïllat i seqüenciat - no per un ordinador - no hi ha relació causa-efecte. Que una epidemiòloga desconfiï del sistema immunitari natural demostra el seu absolut desconeixement de la biologia; però és clar, pagant sant Pere canta amb permís del capellans. Tots aquests terroristes (4 milions de morts en dos anys de 120 milions de morts al món, NO ÉS CAP EPIDÈMIA, sinó un cop d'estat mundial de l'Agenda criminal 2030). No són científics, són sicaris amb bata blanca. Confiar en aquests mentiders i en els polítics, ho diu tot del sotmetiment, la manca de capacitat crítica ' l'absència de sentit comú d'una societat abduïda. Per què han mort els presidents de Tanzània, Burundi i abans-d'ahir el d'Haití? Els hem mort els conspiracionistes, o els conspiradors. No vols imposar el terror, doncs et liquiden i santes pasqües.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa