Anna Saliente considera la CUP “l’única candidatura netament independentista de Barcelona”

La candidata anticapitalista demana el vot per "revertir la marc Barcelona" amb un "28% de pobresa i 4.000 desnonaments l'any"

La CUP és “l’única candidatura netament independentista” de les que es presenten a Barcelona. Ho assegura Anna Saliente, la cap de llista anticapitalista a les eleccions municipals 2019. En una entrevista aquest divendres al programa Els Matins, de TV3, ha argumentat que les altres llistes que es presenten com a independentistes “han mostrat ambivalència i hi ha el perill que tornin a l’autonomisme”, ja que “no han posat sobre la taula la carta de la desobediència, i si l’Estat no vol negociar és difícil imaginar com es pot culminar aquest procés independentista sense desobeir.

Quan la conductora del programa, Lídia Heredia, li ha recordat que l’alcaldessa de Berga, Montserrat Venturós, va acabar acatant la sentència que la inhabilitava durant sis mesos per no haver despenjat l’estelada de l’Ajuntament perquè volia poder presentar-se a la reelecció –la condemna a inhabilitació es va acabar el mes passat–, Saliente ha respost que la desobediència l’ha de liderar Barcelona més que altres municipis.  “Barcelona té un paper cabdal a l’hora de desobeir, és diferent d’altres municipis, fins i tot pot liderar la desobediència del país “, ha al·legat.  

Pel que fa a possibles pactes electorals, ha esmentat com a possibles socis ERC (Ernest Maragall) i els comuns (Ada Colau), però ha matisat que “caldria veure la coherència que demostren”.  

Ahir a la nit, en l’acte d’obertura de la campanya electoral, la candidata va demanar en l’arrencada de la campanya el vot per a la formació anticapitalista per  “revertir la marca Barcelona”.

“Fa anys que vam començar l’ofensiva contra la marca Barcelona, ​​contra els responsables directes i indirectes d’una ciutat amb un 28% de persones sota el llindar de la pobresa i 4.000 desnonaments l’any“, va dir. I va afegir que aquestes dades mostren una situació d’emergència que no es pot tolerar i de la qual considera culpables els especuladors i gestors de pisos buits.

Interrompuda per un veí que es queixava a crits perquè volia dormir i l’acte de la CUP, que es feia a la plaça del Raspall, a Gràcia, el molestava, Saliente va continuar i va criticar les multinacionals i les fires internacionals com el MWC, sobre la qual va dir que paga a les dones segons les mesures del seu cos: “Volem una ciutat governada pels especuladors? Volem una ciutat aparador o viva i diversa? “, va preguntar, i va demanar votar la CUP perquè no manin els de sempre.

La regidora Eulàlia Reguant, que també participava en l’acte, va destacar que volen recuperar la Barcelona que els governs municipals de tots els colors han anat venent als lobbys i a les grans empreses i va recordar “el gran repte de la bombolla del preu del lloguer, que no ha millorat”.

 

 

Més informació

Nou comentari