La CUP critica l’eufòria electoral: “El feixisme no s’atura a les urnes”

L'alcaldable Anna Saliente i la regidora Eulàlia Reguant, entre les veus més crítiques de la formació anticapitalista

Destacades figures de la CUP a Barcelona, com l’alcaldable Anna Saliente i la regidora Eulàlia Reguant, han criticat durament l’eufòria electoral d’aquesta nit pels resultats catalans i barcelonins a les eleccions espanyoles en què l’ultradretà VOX ha aconseguit 24 diputats al Congrés. Precisament una corrent de la CUP, Poble Lliure, va optar per concórrer als comicis –a diferència d’Endavant, el corrent majoritari a Barcelona– a través de la candidatura Front Republicà que finalment no va obtenir cap diputat malgrat els 113.008 vots rebuts. 

“Ni el feixisme s’atura a les urnes ni la independència és fa pactant amb l’Estat”, ha avisat Saliente a través de Twitter. “No són més que relats enganyosos que pretenen domesticar la classe treballadora”, ha defensat. També ha replicat a Elsa Artadi (Junts per Catalunya) que la detenció de Pablo Hásel en plena jornada electoral “és una mostra més de la naturalesa de l’Estat” i igual que “la repressió exercida pels Mossos” perquè “l’autonomisme és part del règim”.

També la regidora i exdiputada Eulàlia Reguant ha carregat contra els resultats electorals i ha defensat la lluita a peu de carrer: “Benvigudes a la segona transició. Ara sí, amb l’extrema dreta de manera oberta i de cara després de la pseudoescissió al PP”. El número dos de la CUP per Barcelona, Jordi Magrinyà, ha coincidit en destacar l’ascens de VOX: “Qui celebri alguna cosa aquesta nit es que només es preocupa pel seu partit”.

 

 

Més informació

Nou comentari