Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
La CUP respon a Maragall amb una proposta de “desobediència institucional” que inclou els comuns

La CUP-Capgirem Barcelona veu l’aposta d’Ernest Maragall i la dobla. Dues setmanes després d’haver rebut la proposta de “compromís independentista” del candidat d’ERC a l’alcaldia de la ciutat –adreçada també a Junts per Catalunya–, la formació anticapitalista fa arribar als republicans, a JxCat i també als comuns i a Barcelona És Capital –la llista de Jordi Graupera– una altra formulació de la mateixa idea. I l’esperit del text és la “desobediència institucional”, que ells mateixos troben a faltar en els dos partits que governen la Generalitat i que tampoc casa amb el capteniment de l’equip de govern d’Ada Colau, que va fer retirar el llaç groc de la façana al primer avís de la Junta Electoral.

El document enviat a les quatre formacions a les quals s’adrecen es titula Recuperem la Barcelona de l’1 d’octubre. Proposta de compromís independentista a l’Ajuntament de Barcelona, i conté 11 punts que intenten vincular la reivindicació nacional amb la reclamació dels drets socials. Tot plegat amb l’esperit de mobilització popular que va permetre fer realitat el referèndum de l’1 d’octubre del 2017. “No podem separar la lluita per l’alliberament nacional, pel dret a l’autodeterminació, per la llibertat dels presos polítics i polítiques el retorn de les exiliades de la lluita per la garantia dels drets socials del nostre poble”, adverteixen.

Alhora que els demanen que signin aquest compromís, no s’estan de criticar amb duresa els dos partits que governen la Generalitat, JxCat i ERC. “Han renunciat a governar la Generalitat i això no ho podem oblidar a l’hora de valorar la proposta que Ernest Maragall va llançar fa un parell de setmanes”, adverteixen. I recorden que “malgrat que estem en un moment en què existeix una majoria independentista a la Generalitat, aquesta no actua, i encara menys governa”.

Malgrat aquesta introducció, proposen que els signants del seu document d’11 punts es comprometin, entre d’altres coses, a posar “l’esperit de la desobediència de l’1 d’octubre al centre de l’acció política” a l’Ajuntament. Cosa que segons la CUP hauria d’incloure “impulsar accions de desobediència institucional i popular que acostin la ruptura democràtica amb l’Estat”.

També exigeixen “una denúncia activa del feixisme i l’ultradreta en totes les seves expressions, així com l’aïllament institucional de les forces reaccionàries que puguin obtenir representació”, en al·lusió no explicitada a Vox.

La incorporació de Barcelona a l’Associació de Municipis per la Independència, la preparació d’una “resposta política clara” de l’Ajuntament a la sentència el judici del Procés i la “recuperació de sobiranies de l’àmbit local”, com ara l’energètica, que passen per “un sector públic reforçat i uns ajuntaments amb capacitat d’intervenció”. Aquest últim punt, que els acosta als comuns –el govern d’Ada Colau ha creat una companyia elèctrica municipal i Jaume Asens, cap de llista d’En Comú Podem el 28-A, ja ha dit que voldrien replicar-la a nivell estatal si arriben al govern espanyol amb Podem i el PSOE– però els allunya de formacions com JxCat.

Més notícies

La CUP critica Maragall per l’oferta d’un compromís després d’augurar que no entraran a l’Ajuntament

Notícia: La CUP critica Maragall per l’oferta d’un compromís després d’augurar que no entraran a l’Ajuntament
Comparteix
La formació anticapitalista afirma que van rebre la carta després de llegir-la als mitjans
Notícia: La CUP critica Maragall per l’oferta d’un compromís després d’augurar que no entraran a l’Ajuntament - Mobile

Maragall proposa a JxCat i la CUP signar un “compromís independentista” a Barcelona

Notícia: Maragall proposa a JxCat i la CUP signar un “compromís independentista” a Barcelona
Comparteix
El candidat d’ERC ha enviat una carta als dos partits polítics per assegurar el suport a la llista independentista més votada a les municipals
Notícia: Maragall proposa a JxCat i la CUP signar un “compromís independentista” a Barcelona - Mobile

Nou comentari

Comparteix