Crítiques de Cs i Bcn pel Canvi a Colau pels aldarulls a l’Ajuntament

El PP apunta a "okupes radicals" com a responsables dels danys a l'edifici consistorial

Ciutadans i Barcelona pel Canvi han dirgit les seves crítiques cap a l’alcaldessa Ada Colau després dels aldarulls en què es van trencar vidres a l’Ajuntament de Barcelona i en què es van tornar a viure enfrontaments entre policia i manifestants. En el cas de la formació taronja, la presidenta del grup municipal, Luz Guilarte, ha reclamat a Colau i al primer tinent d’alcaldia, Jaume Collboni, que sol·licitin “col·laboració” a la resta de cossos policials, amb referència a la Policia Nacional –la Guàrdia Civil actua a la resta de Catalunya però no a la capital catalana–.

“No poden seguir impassibles mentre la ciutat cau en mans de radicals, violents i saquejadors”, ha avisat Guilarte, que ha exigit “responsabilitat i contundència” als màxims responsables del govern municipal.

La regidora de Barcelona pel Canvi, Eva Parera, ha apuntat a l’executiu local per haver donat cobertura a protestes com les d’ahir. “Quan incentives l’okupació, passa això; quan incentives la protesta al carrer, passa això; quan justifiques l’atac a les institucions, passa això; quan justifiques la desobediència i el menyspreu a l’ordre, passa això”, ha considerat Parera a través de Twitter.

Ho ha fet en veure imatges de com van quedar alguns vidres de l’edifici consistorial, on es van fer pintades en favor de l’okupació. Amb tot, la manifestació d’ahir va comptar amb diverses reivindicacions i perfils, ja que a la protesta contra els desnonaments es van sumar contraris a les restriccions.

Bou apunta a “okupes radicals”

El president del grup municipal del PP, Josep Bou, ha deplorat que “els okupes radicals destrossin l’Ajuntament, la casa de tots”. El regidor popular ha cridat a no tolerar “la violència ni l’okupació, que segueix atemorint molts veïns de Barcelona que volen viure en pau”.

Més informació

Nou comentari