Crítiques de Cs i Bcn pel Canvi a Colau pels aldarulls a l’Ajuntament

Ciutadans i Barcelona pel Canvi han dirgit les seves crítiques cap a l’alcaldessa Ada Colau després dels aldarulls en què es van trencar vidres a l’Ajuntament de Barcelona i en què es van tornar a viure enfrontaments entre policia i manifestants. En el cas de la formació taronja, la presidenta del grup municipal, Luz Guilarte, ha reclamat a Colau i al primer tinent d’alcaldia, Jaume Collboni, que sol·licitin “col·laboració” a la resta de cossos policials, amb referència a la Policia Nacional –la Guàrdia Civil actua a la resta de Catalunya però no a la capital catalana–.

“No poden seguir impassibles mentre la ciutat cau en mans de radicals, violents i saquejadors”, ha avisat Guilarte, que ha exigit “responsabilitat i contundència” als màxims responsables del govern municipal.

La regidora de Barcelona pel Canvi, Eva Parera, ha apuntat a l’executiu local per haver donat cobertura a protestes com les d’ahir. “Quan incentives l’okupació, passa això; quan incentives la protesta al carrer, passa això; quan justifiques l’atac a les institucions, passa això; quan justifiques la desobediència i el menyspreu a l’ordre, passa això”, ha considerat Parera a través de Twitter.

Ho ha fet en veure imatges de com van quedar alguns vidres de l’edifici consistorial, on es van fer pintades en favor de l’okupació. Amb tot, la manifestació d’ahir va comptar amb diverses reivindicacions i perfils, ja que a la protesta contra els desnonaments es van sumar contraris a les restriccions.

Bou apunta a “okupes radicals”

El president del grup municipal del PP, Josep Bou, ha deplorat que “els okupes radicals destrossin l’Ajuntament, la casa de tots”. El regidor popular ha cridat a no tolerar “la violència ni l’okupació, que segueix atemorint molts veïns de Barcelona que volen viure en pau”.

Nou comentari

Més notícies
Antidisturbis retenint un detingut amb el genoll sobre el clatell / Telegram

VÍDEO | 13 contra 1 i un genoll al clatell per detenir un sol manifestant

S'emporta un cop de porra gratuït i un agent li aixafa la cara contra el terra amb la cama
Foguera, cotxe patrulla atacat i vidres trencats en la protesta d'aquest dissabte / A.L.

Ataquen l’Ajuntament i un cotxe patrulla en una nova protesta a Barcelona

Almenys un detingut | Segona nit d'aldarulls violents en dos dies al centre de la ciutat
Vidres trencats a l'Ajuntament el segon dia de protestes al centre de Barcelona / A.L.

Batlle: “La vandalització de certes zones de la ciutat ens ha de preocupar”

El tinent d'alcaldia de Seguretat lamenta els episodis de violència de la manifestació d'ahir
Crema de mascaretes a la plaça Sant Jaume, aquest divendres / Jordi Play

Xiula l’olla a pressió

L'esclat de disturbis posa en evidència un problema greu de descrèdit sistèmic, que va més enllà de la pandèmia