Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Batlle: “La vandalització de certes zones de la ciutat ens ha de preocupar”
  • CA

El tinent d’alcalde de Seguretat i Prevenció de l’Ajuntament de Barcelona, Albert Batlle, ha mostrat aquest diumenge la seva inquietud pels aldarulls de les darreres manifestacions a la capital catalana. “Hi ha hagut incidents greus i la vandalització de certes zones de la ciutat ens ha de preocupar“, ha reconegut Batlle als micròfons de Catalunya Ràdio. De fet, el tinent d’alcalde ha alertat que s’està produint un “efecte mimètic de les protestes” que hi ha en altres ciutats de l’Estat, així com en altres punts d’Europa. En paral·lel, l’alcaldessa Ada Colau també ha volgut rebutjar els últims aldarulls. “Seguirem rebutjant tota forma de violència i treballant per aturar tots els desnonaments de famílies vulnerables”, va piular ahir a la nit Colau.

La manifestació d’ahir dissabte contra el desallotjament de la casa Buenos Aires a Vallvidrera i contra els desnonaments va acabar amb el trencament de vidres de l’Ajuntament i la destrossa d’un parc infantil en construcció a la plaça de Sant Miquel. Tot seguit un grup de persones va fer servir material d’obra i pedres per enfrontar-se als Mossos d’Esquadra. “Una minoria ha trencat els vidres de l’Ajuntament i atacat el parc infantil. Seguirem rebutjant tota forma de violència, treballant per aturar tots els desnonaments de famílies vulnerables i fent parcs per a infants. Enfront de la crisi més que mai defensem una Barcelona de cures”, va sentenciar l’alcaldessa de Barcelona just després de la concentració.

A banda, el tinent d’alcalde de Seguretat del consistori ha corroborat que l’Ajuntament portarà a la fiscalia de delictes d’odi les pintades antisemites que es van produir en diverses parets durant la nit de divendres. Batlle igualment ha lamentat que en les darreres concentracions no es respecti cap tipus de distància ni mesura de seguretat entre les persones. “A la manifestació d’ahir dissabte, per exemple, no es va veure cap mena de mesura de protecció sanitària. Hi havia mascaretes més per mantenir l’anonimat que no per protegir-se de la Covid-19″, ha criticat el tinent d’alcalde de Seguretat.

No obstant això, ha agraït el civisme de la majoria de la ciutadania. “Ahir va ser en general un dia de molta normalitat pel que fa a l’ocupació de l’espai públic, sense aglomeracions als parcs ni enlloc”, ha aplaudit.

Més notícies
Foguera, cotxe patrulla atacat i vidres trencats en la protesta d'aquest dissabte / A.L.
Ataquen l’Ajuntament i un cotxe patrulla en una nova protesta a Barcelona
Notícia: Ataquen l’Ajuntament i un cotxe patrulla en una nova protesta a Barcelona
Comparteix
Almenys un detingut | Segona nit d'aldarulls violents en dos dies al centre de la ciutat
Antidisturbis retenint un detingut amb el genoll sobre el clatell / Telegram
VÍDEO | 13 contra 1 i un genoll al clatell per detenir un sol manifestant
Notícia: VÍDEO | 13 contra 1 i un genoll al clatell per detenir un sol manifestant
Comparteix
S'emporta un cop de porra gratuït i un agent li aixafa la cara contra el terra amb la cama

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa