VÍDEO | 13 contra 1 i un genoll al clatell per detenir un sol manifestant

S'emporta un cop de porra gratuït i un agent li aixafa la cara contra el terra amb la cama

La segona protesta violenta en dos dies a Barcelona ha estat més breu però ha deixat impactes impactants, com un cotxe patrulla destrossat o l’Ajuntament amb els vidres trencats. Una altra de les imatges de la nit és la detenció d’un manifestant durant els aldarulls, gravada en mòbil i àmpliament distribuïda per les xarxes socials.

En dos vídeos, presumptament consecutius, es veu com fins a 13 agents dels Mossos d’Esquadra intervenen en l’arrest d’un noi a la cruïlla del carrer Ciutat amb Templers, rere la seu de l’Ajuntament. Fonts de la policia catalana, consultades per aquest diari, assenyalen que l’única detenció de la nit s’ha produït efectivament al costat de la plaça Sant Miquel.

El primer vídeo és del periodista Guillem Sánchez, d’El Periódico de Catalunya. Mostra com al jove l’intercepten policies de paisà, sis en total, que el retenen amb dificultat mentre el jove intenta desesperadament escapolir-se’n. De seguida arriben reforços uniformats: set antidisturbis que envolten al grup inicial, amb un cop de porra de propina per al sospitós.

La segona gravació, d’autoria desconeguda i distribuïda pel grup de Telegram RecuperemElsCarrers, mostraria la continuació dels mateixos fets. El jove ja no es resisteix i es deixa arrossegar uns metres pel carrer Ciutat per acabar immobilitzat bocaterrosa. Al minut 00:17h s’aprecia com un agent el manté retingut col·locant-li el genoll sobre el clatell. Uns altres agents retrocedeixen fins a la cantonada per recollir del terra una pedra.

Més informació

Nou comentari