Colau i Collboni condemnen els aldarulls: “Són moments de fer-nos costat”

Donen suport a Mossos d'Esquadra i a Guàrdia Urbana i rebutgen la violència

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha alertat que la “violència” que hi ha hagut aquest divendres a la nit al centre de la ciutat en el marc d’una concentració contra les restriccions per la Covid-19 “no es pot permetre”. Els aldarulls han deixat una quinzena de detinguts, dos d’ells menors, i una trentena de ferits, entre ells 23 policies, a més de desperfectes a diversos vehicles policials, danys al mobiliari urbà amb contenidors cremats i dues botigues saquejades.

“Estem en un moment complicat i el que més necessitem és cuidar-nos i cooperar per millorar la situació”, ha escrit a Twitter l’alcaldessa, que ha donat suport a la Guàrdia Urbana i als Mossos d’Esquadra en una nit “tan difícil”.

El primer tinent d’alcaldia, Jaume Collboni, ha condemnat també en un tuit la violència dels aldarulls que hi ha hagut aquesta nit al centre. Collboni ha opinat també que “a la Barcelona pacífica i democràtica” aquesta violència “no hi té cabuda”. Collboni ha recordat la dificultat que travessa la societat per l’emergència de la Covid-19 i ha considerat que són moments de fer-se “costat” per afrontar la pandèmia i les seves conseqüències socials i econòmiques.

El regidor de Drets de Ciutadania i Participació, Marc Serra (Barcelona en Comú), ha avisat que cal evitar “reduir les protestes d’ahir a grups d’extrema dreta o negacionistes”. “Malgrat ahir s’expresessin de forma minoritària i violenta, les protestes responen a un clima general de descontentament i desafecció que té una clara dimensió material que cal abordar”, ha dit a través de Twitter, coincidint amb el diagnòstic de quatre experts consultats pel TOT Barcelona fa uns dies.

Amb tot, ha indicat que “cal rebutjar la violència i polarització”. Però ha advertit: “Si les noves restriccions no van acompanyades d’un pla de xoc hi ha risc real de trencament social”.

Més informació

Nou comentari