VÍDEOS | La Guàrdia Urbana atropella un manifestant després de quedar acorralada

Segons abans, un dels joves que protestava havia fet caure de la moto un agent empentant-lo

Els aldarulls violents després d’una protesta anti-restriccions que han esclatat aquest vespre a Barcelona han viscut un moment especialment delicat a la part baixa de la Via Laietana. Diverses motos de la Guàrdia Urbana han acabat acorralades i amb un agent llançat a terra. Just amb l’arribada de reforços, un jove que protestava ha acabat envestit per un cotxe patrulla en marxa.

Així ho ha enregistrat en vídeo aquest diari, que mostra com manifestants llancen de la moto a l’agent i un cotxe policial atropella al noi, just al final de la seqüència.

Un segon vídeo a què ha tingut accés aquesta redacció mostra un altre angle dels fets. A les imatges es veu la maniobra arriscada de la policia local i com, després de ser atropellat, el jove intenta escapolir-se.

Aquest diari s’ha dirigit a fonts de la Guàrdia Urbana per demanar una versió oficial dels fets però encara no ha rebut resposta.

Ha estat quan ja feia una hora que es mantenia la persecució entre Mossos i manifestants. Un grup d’unes 50 persones ha incendiat un contenidor i ha seguit en direcció mar. Ha estat en aquest moment quan la Guàrdia Urbana ha fet una de les seves primeres intervencions i s’ha dirigit ràpidament amb un cotxe patrulla i dues motos cap als manifestants. No calculaven, però, que els plantessin cara. Però això ha estat exactament el que ha passat. Aquell grup, especialment agressiu i preparat amb pedres i bastons, ha iniciat una pluja de llançaments.

Quan s’han vist superats, l’escassa comitiva de la Guàrdia Urbana ha fet mitja volta. Ha estat en aquell moment quan un manifestant ha empentat l’agent que conduïa una moto i ha fet que caigués a terra. Davant aquesta situació, han seguit els llançaments d’objectes. La situació s’ha descontrolat i just quan arribaven patrulles de reforç, un jove ha intentat escapar corrents, però ha estat envestit per un vehicle de la Guàrdia Urbana que tot just girava per entrar al lloc dels fets. El manifestant s’ha acabat aixecant i ha marxat del lloc dels fets, sense greus ferides aparents.

Batalla campal

L’escena s’ha produït enmig d’un gran caos de seguretat, per l’esclat d’una batalla campal després d’una protesta a plaça Sant Jaume suposadament de treballadors afectats per les restriccions. La presència d’ultres d’extrema dreta, segons ha pogut testimoniar el TOT Barcelona, ha estat decisiva per l’evolució dels incidents. Llançament de pedres, petards i tanques contra la línia policial han estat reprimits amb càrregues d’antiavalots a cop de porra i dispersió amb la tècnica del carrusel. Els aldarulls han deixat diversos detinguts, almenys una dona ferida i la caiguda dels llums de Nadal de plaça Urquinaona.

Més informació

Comentaris

  JordiP 30/10/2020 11:29 pm
  Quantes vegades els salvatges aldarulls postmanifa pacífica han estat provocats per estremadreta o pasma vestits de progre? Totes? El 99?
  Anònim 30/10/2020 10:29 pm
  Pubge
  Cristian 30/10/2020 10:08 pm
  Lamentable que el titular sigui aquest i no que un ciutadà tira de la motocicleta un guardia urbà... Vergonyós!!!
   JordiP 30/10/2020 11:31 pm
   No era un ciutadà. Era un infiltrat de l'extrema dreta o l'extrema esquerra. Los extremos se tocan, i en aquest cas a ambdós extrems els interessa enormement provocar greus incidents. Pregunta pel món i entera't.
  Jo 30/10/2020 10:02 pm
  Quines ganes que tinc d'atropellar fcse i altres indesitjables

Nou comentari