Ataquen l’Ajuntament i un cotxe patrulla en una nova protesta a Barcelona

Almenys un detingut | Segona nit d'aldarulls violents en dos dies al centre de la ciutat

La segona protesta violenta en dos dies a Barcelona deixa importants danys materials de nou. Aquest dissabte una manifestació contra els desnonaments convocada per entitats d’esquerres cridava a mobilitzar-se al centre de la ciutat, l’endemà d’una batalla campal amb presència ultradretana a la mateixa zona. La concentració prevista ràpidament ha derivat en aldarulls importants: vidres trencats a l’Ajuntament, un cotxe patrulla assaltat i enfrontaments entre la policia i encaputxats amb pedres i bales de foam. Els Mossos d’Esquadra informen d’un detingut pels disturbis.

Vidres trencats i patrulla atacada

Aquest cop, en arribar a la plaça Sant Miquel, alguns dels presents han trencat part de la façana de vidre de l’Ajuntament. Ho han fet amb llançaments de pedres i hi han pintat consignes en favor de l’ocupació.

Vidres trencats a l'Ajuntament el segon dia de protestes al centre de Barcelona / A.L.
Vidres trencats a l’Ajuntament el segon dia de protestes al centre de Barcelona / A.L.

A poca distància, a la cruïlla entre n’Aglà i Escudellers un grup d’encaputxats ha destrossat un cotxe dels Mossos d’Esquadra. El cotxe estava aparcat al mig del carrer, sense custodiar mentre els agents es trobaven en carrers propers. Quan han tornat han reclamat als presents l’autoria de la destrossa: “Qui ha estat?! Qui ha estat?!”, exclamava un dels agents.

Atac a un cotxe patrulla a la protesta contra els desnonaments / A.L.
Atac a un cotxe patrulla a la protesta contra els desnonaments / A.L.

Trets de foam

Un jove de 14 anys explica que està enfrontant-se a la policia perquè està en desacord amb com s’està gestionant la crisi de la Covid-19. “Hem de fer una revolució, és l’única forma!”, exclama. Des de la banda on està ell, al carrer Cervantes, els manifestants tiren pedres a la línia policial. Els Mossos al cap d’uns minuts, avancen i fan retrocedir els concentrats amb bales de foam.

Impacte de bala de foam a la cama d'una manifestant / A.L.
Impacte de bala de foam a la cama / A.L.

A la plaça Sant Miquel, mentrestant, els manifestants han fet una foguera amb palets de fusta i diverses pancartes. La zona està en obres per fer-hi una àrea de jocs infantils. En poca estona el foc, relativament inofensiu, ha donat pas a llançaments d’objectes contra línia policial.

Foguera a la plaça Sant Miquel durant la protesta contra els desnonaments en estat d'alarma / A.L.
Foguera a la plaça Sant Miquel durant la protesta contra els desnonaments en estat d’alarma / A.L.

Blindatge previ ineficaç

Els Mossos d’Esquadra semblava que havien après la lliçó del dia anterior. Si bé aquest matí admetien que no havien “previst” la violència de la manifestació d’ahir al centre, a la tarda han fet un desplegament ampli abans de l’hora de la convocatòria per evitar escenes com les d’ahir, en què les pedrades i les càrregues van sacsejar els voltants de Via Laietana.

Deu furgones dels antidisturbis de la policia catalana a Sant Jaume feien controls d’accés i revisaven motxilles. Davant la Catedral és on s’ha celebrat la concentració oficial, en contra del desallotjament de la Buenos Aires i en general contra els desnonaments de les últimes setmanes, com el de Ciutat Meridiana. Les entitats convocants critiquen que des del 17 de setembre hi ha hagut més de 800 desnonaments a Barcelona i consideren inacceptable que l’Estat no hagi mantingut la moratòria dictada amb el primer estat d’alarma.

A Via Laietana, tallada al trànsit, esperaven instruccions desenes d’unitats d’antiavalots per actuar. Fonts municipals xifren en 800 els assistents a la manifestació de la plaça Nova.

Unitats de la Brimo al voltant de la plaça de la Catedral / Adrià Lizanda
Unitats de la Brimo al voltant de la plaça de la Catedral / Adrià Lizanda
Més informació

Comentaris

  Ramon 01/11/2020 12:13 am
  Quan els violents, els salvatges, els de trencadissa i cremadissa són del sistema -o sigui del tripartit-, llavors són "joves", "conscienciats" i "reivindicatius". I quan no, no.
  Mozo nyordo, biba caspanya, biba el rei l'odre i la yey 01/11/2020 2:29 am
  Qui ha estat?! Qui ha estat?! l'home del sac imbecil!! :D
  J 01/11/2020 10:33 am
  L ajuntament (Sr Batlle) no volen veure que no es l' extrema dreta, si no gent més propi dels antisistema
  VENDETTA 02/11/2020 9:07 am
  son els fills de la colau ke nos pagen les pensions venen bicicletas gaudiu de lo votat las gracies al open arms y demes traficants vividors

Nou comentari