Collboni: “Valls va enfonsar el PS francès i Maragall va abraçar l’independentisme”

El candidat del PSC a l'alcaldia de Barcelona assegura que "després dels anys de Procés i del mandat de Colau s’ha perdut l’orgull de ser barceloní"

“Jo surto a guanyar, no surto a pactar”. Així ha respost avui Jaume Collboni, alcaldable del PSC a Barcelona, quan li han preguntat en una entrevista a Antena 3 si s’inclina per pactar amb Manuel Valls o Ada Colau després de les eleccions. Tot i que les enquestes diuen que cap partit podrà governar en solitari o que ho haurà de fer amb moltes dificultats, Collboni s’ha negat a donar cap pista en dels seus plans per a després de les eleccions més enllà de dir que el seu “pla A és governar i dialogar amb tothom”.

El candidat ha afirmat que “després dels anys de Procés i del mandat de Colau s’ha perdut l’orgull de ser barceloní”. I segons ell ara es hora de fixar-se en “els problemes de la gent com a prioritat”: la seguretat, l’habitatge –”amb més desnonaments que mai en mandat de la senyora Colau”– i  l’economia, perquè Barcelona ha de torna a ser “amiga de les empreses”.

Seguint un de les seves idees clau de campanya, ha repetit que “Barcelona ha fet els grans salts amb alcaldes socialistes”. Aleshores se li ha preguntat, precisament, per dos exsocialistes amb els quals competirà en les eleccions municipals: Manuel Valls, ex primer ministre de França amb el Partit Socialista, i Ernest Maragall, que havia sigut del PSC. “Ernest Maragall va deixar el PSC fa anys per abraçar l’independentisme i Manuel Valls va enfonsar el PS”, ha replicat.

I, de Colau, ha dit que “va trencar un govern d’esquerres, va trencar amb el PSC, per passar la clau de la ciutat als independentistes”.

Més informació

Nou comentari