La CUP troba “greu” que un candidat del col·lectiu LGTBI com Collboni els compari amb Vox

El candidat del PSC ha insistit a vincular la formació anticapitalista i la ultradreta perquè són "radicalismes"

La CUP ha qualificat la comparació amb Vox del candidat del PSC, Jaume Collboni, de “greu” i “desconcertant”. La formació anticapitalista ha argumentat que “una persona del col·lectiu LGTBI” és “blanc” de l’extrema dreta, i s’ha mostrat sorpresa per les paraules de l’alcaldable socialista en una entrevista al TOT Barcelona. El número dos dels anticapitalistes, Jordi Magrinyà, ja va atacar al candidat del PSC, però avui la CUP ha insistit a criticar-lo.

El partit de l’alcaldable Anna Saliente ha relacionat la comparació de Collboni entre la CUP i la Vox amb la intenció del candidat de pactar amb Ciutadans, “partit amb clars vincles amb la ultradreta i acords amb Vox” -a Andalusia van pactar investir el candidat del PP. A més, relaciona les paraules de Collboni amb la intenció d'”aïllar políticament la CUP” perquè és una “eina” per aturar el feixisme i “lluitar” contra la marca Barcelona. 

“Equiparar Vox amb la nostra organització és un acte deliberat de banalització del feixisme i de criminalització de l’antifeixisme”, ha manifestat la formació anticapitalista. 

Collboni es reafirma

El candidat del PSC, Jaume Collboni, s’ha reafirmat en les seves paraules en què comparava Vox i la CUP per la “radicalitat” de totes dues formacions. En l’acte de presentació del número 3 dels socialistes, Albert Batllé, l’alcaldable ha insistit que rebutja els “radicalismes” en política perquè són responsables del “bloqueig institucional”. També ha vinculat la “involució” a Andalusia amb els radicalismes. 

Finalment, ha sentenciat: “No es pot deixar en mans dels extrems la governabilitat de Barcelona”.​

Més informació

Nou comentari