Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
La CUP: “Comparar-nos amb Vox denota desconeixement històric o banalització del feixisme”
  • CA

La CUP ha sortit al pas de les crítiques que l’alcaldable del PSC, Jaume Collboni, els ha etzibat en una entrevista amb el TOT Barcelona. En la conversa amb aquest diari, Collboni ha assegurat que si bé Vox i el partit anticapitalista “no són el mateix ideològicament”, sí se’ls pot equiparar en “radicalitat” perquè “els dos partits venen a rebentar el sistema democràtic”.

Unes paraules que la CUP ha volgut contestar via Twitter. “Comparar una força d’extrema dreta amb la nostra organització dennota o un profund desconeixement de la història o una banalització del feixisme i la seva violència”, ha criticat la formació des del compte oficial. A més, ha remarcat que aquest tipus de violència normalitzada és “el mur que ens separa entre demòcrates i feixistes”.

 

També el número dos de la candidatura de la CUP a Barcelona per a les pròximes eleccions municipals, Jordi Magrinya, s’havia pronunciat al respecte. “La CUP mira d’enfortir una proposta anticapitalista de construcció d’un sistema que respongui a les necessitats del poble treballador”, ha assegurat Magrinyà. Per contra, “Vox ve a radicalitzar el sistema que vosaltres heu legitimat” ha reblat en referència a Collboni, i ha afegit que des de l’ultradreta venen a “intensificar l’explotació i l’acumulació de riquesa”. 

La regidora Eulàlia Regüant, per la seva part, ha apuntat que “l’antifeixisme és la condició de possibilitat de democràcia” i ha recordat que és la lliçó número 1 que “els demòcrates europeus” van aprendre després de “combatre el nazisme”.

 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa