Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Albert Batlle serà el número 3 de la llista de Collboni
  • CA

El candidat del PSC a l’alcaldia de Barcelona, Jaume Collboni, ha anunciat aquest dilluns que incorpora l’exdirector dels Mossos d’Esquadra, Albert Batlle, com a número 3 de la seva candidatura. Collboni ha posat molt èmfasi a desmarcar-se la línia seguida pels comuns a l’Ajuntament en temes policials i de seguretat i ha assegurat que “les polítiques de seguretat i de civisme són polítiques socials i, per tant, polítiques d’esquerres“.

[r:1]

Per la seva banda, Albert Batlle, que va dimitir com a cap de la policia catalana el juliol del 2017, s’ha mostrat molt satisfet de participar en un projecte “transversal, progressista i catalanista” i ha reiterat que la seguretat “ha de ser una prioritat de l’administració”. El nou número 3 de la llista socialista ha reconegut que “Barcelona és una ciutat segura”, però que la percepció de la ciutadania i les dades estadístiques demostren que “hi ha repunts d’inseguretat a determinades zones” de la ciutat.

Amb aquest nomenament, Collboni situa la seguretat com un dels eixos principals de la campanya i ha promès que ampliarà la plantilla de la Guàrdia Urbana amb 1.000 nous agents per reforçar “la prevenció i la proximitat” del cos. “L’incivisme i la inseguretat són un dels grans fracassos del govern d’Ada Colau”, ha dit el candidat socialista. L’alcaldable ha anunciat que en els pròxims dies s’aniran coneixent més noms de la llista per a les municipals després de la incorporació de Batlle i de Laia Bonet, que es va sumar com a número 2 fa uns dies.

Un socialista que torna a casa amb Espadaler

Batlle arriba a la candidatura socialista amb el suport de Ramon Espadaler i d’Units per Avançar, formació hereva de la desapareguda Unió i que a principis de març va aprovar concórrer a les eleccions municipals de la mà del PSC. El 2014 Espadaler, que llavors era conseller d’Interior, ja el va convèncer per fer-se càrrec dels Mossos d’Esquadra, una posició que va abandonar dos mesos i mig abans del referèndum de l’1-O per desavinences polítiques amb el Govern.

Lligat al PSC des de 1983, la carrera política va agafar volada com a regidor d’Esports a l’Ajuntament de Barcelona (1995-2003). Durant el tripartit de Pasqual Maragall va creuar la plaça Sant Jaume i es va incorporar a la Generalitat com a secretari de Serveis Penitenciaris, un càrrec que conservaria fins al 2011, any en què va ser nomenat subdirector de l’Oficina Antifrau de Catalunya (OAC).

Més notícies
Jaume Collboni: “Amb Colau teníem discrepàncies però la roba bruta es rentava a casa”
Notícia: Jaume Collboni: “Amb Colau teníem discrepàncies però la roba bruta es rentava a casa”
Comparteix
L'alcaldable del PSC defensa el catalanisme socialista, vol que Colau porti la Generalitat als tribunals i esquiva concretar una solució pel MACBA i el CAP del Raval Nord
La CUP troba “greu” que un candidat del col·lectiu LGTBI com Collboni els compari amb Vox
Notícia: La CUP troba “greu” que un candidat del col·lectiu LGTBI com Collboni els compari amb Vox
Comparteix
El candidat del PSC ha insistit a vincular la formació anticapitalista i la ultradreta perquè són "radicalismes"
Comuns i Esquerra se sumen a les crítiques a Collboni per comparar Vox i la CUP
Notícia: Comuns i Esquerra se sumen a les crítiques a Collboni per comparar Vox i la CUP
Comparteix
El primer tinent d'alcaldia denuncia que "algú que es diu d'esquerres equipari l'extrema dreta" amb la formació anticapitalista i ho considera "una barbaritat"
El candidat del PSC, Jaume Collboni, a l'esmorzar amb el Comerç de Barcelona. | Europa Press
Collboni vol suprimir la taxa d’inici d’activitat econòmica per eliminar “barreres innecessàries”
Notícia: Collboni vol suprimir la taxa d’inici d’activitat econòmica per eliminar “barreres innecessàries”
Comparteix
Ho ha proposat com a part d'un pla de govern que s'anomenaria 'Barcelona fàcil', que tindria l'objectiu d'ajudar els emprenedors
Jaume Collboni proclama a Laia Bonet com a número 2 del PSC pel 26-M
Notícia: Jaume Collboni proclama a Laia Bonet com a número 2 del PSC pel 26-M
Comparteix
L'exdiputada ha assegurat que torna a la política per fer front a l'auge de l'extrema dreta i a l'independentisme

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa