Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Collboni vol suprimir la taxa d’inici d’activitat econòmica per eliminar “barreres innecessàries”
  • CA

El candidat del PSC a l’alcaldia de Barcelona, Jaume Collboni, ha proposat aquest dimarts suprimir la taxa d’inici de l’activitat econòmica per ajudar els emprenedors, en el marc d’un pla de govern que s’anomenaria Barcelona fàcil, i que té l’objectiu de crear riquesa a la ciutat i eliminar “barreres innecessàries” .

“Tenim propostes per facilitar l’activitat econòmica a Barcelona, com canvis legals, de llicències i impositius. Creiem que per redistribuir la riquesa primer hem de ser capaços de crear-la”, ha dit en l’Esmorzar amb el Comerç de Barcelona, organitzat per la Fundació Barcelona Comerç i Barcelona Oberta.

Collboni ha detallat que aquesta proposta tindria un cost d’un milió d’euros per a l’Ajuntament de Barcelona: “Barcelona és amiga de l’activitat econòmica”, i també ha criticat que la regidora de Ciutat Vella, Gala Pin, que es va referir als creueristes com una plaga de llagostes.

“No ens interessen aquestes desqualificacions perquè castiguen la imatge de la ciutat i la seva projecció internacional”, i ha recordat que el sector turístic representa el 13% del PIB de la ciutat, per la qual cosa ha instat a recuperar el control de la Marca Barcelona i revitalitzar el paper de Turisme de Barcelona.

Exposició universal

En relació amb la seva proposta que Barcelona aculli l’Exposició Universal del 2030, Collboni ha afirmat que si és alcalde engegarà la candidatura durant els primers 100 dies de mandat, i que l’esdeveniment tindrà com eixos la lluita contra el canvi climàtic juntament amb els avanços tecnològics.

“És una gran oportunitat per reposicionar Fira de Barcelona. És un nou model d’Exposició que no necessita grans muntanyes de formigó. Volem que la ciutat torni a somiar en gran“, i ha afegit que també queda per desenvolupar la part nord del districte tecnològic 22@.

Seguretat i mobilitat

Quant a la seguretat i a la venda irregular al carrer, ha apostat per ampliar la plantilla de la Guàrdia Urbana amb 1.000 nous agents, i també ha assenyalat la necessitat de recuperar les agències de promoció dels districtes: “Hi ha hagut un procés de recentralització durant els últims vuit anys”, ha lamentat.

Collboni ha alertat que la mobilitat que provoca l’ecommerce serà un dels grans reptes de la ciutat, i ha explicat que s’ha de potenciar el pick&collect -comprar per internet i recollir la comanda en una botiga o punts de conveniència- i estudiar una taxa d’entrega a domicili.

Preguntat sobre les superilles, el líder socialista ha apostat per impulsar-les només si responen una necessitat de morfologia urbana, i també ha apostat per la connexió del Trambaix i el Trambesòs, encara que ha reclamat despolititzar el debat i abordar-lo des d’un punt de vista més “tècnic, econòmic i racional”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa