Pedro Sánchez promet a Collboni “el suport del govern d’Espanya” a una Expo 2030

S'ha referit a l'esdeveniment com "la Expo Agenda 2030", perquè l'ha vinculat només als objectius de sostenibilitat de la ONU

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha promès al candidat del PSC barceloní, Jaume Collboni, que comptaria amb el suport estatal en cas de ser alcalde i impulsar una candidatura com a seu d’una Exposició Internacional l’any 2030. “Comptaràs amb el suport del govern d’Espanya en aquesta aposta il·lusionant per a Barcelona”, li ha dit el líder del PSOE en la seva intervenció de clausura de la convenció municipal del PSC, que els socialistes catalans han celebrat aquest cap de setmana a Tarragona.

Collboni ha agraït, des de la seva cadira entre el públic, el gest del seu secretari general del seu partit amb aplaudiments i un gran somriure de satisfacció. Sánchez, curiosament, s’ha referit a l’esdeveniment com “la Expo Agenda 2030”, perquè l’ha vinculat només als objectius de sostenibilitat de la ONU anomenats “Agenda 2030” sense referir-se al centenari de l’Exposició Internacional de 1929 que va transformar Montjuïc i que protagonitza molt més el projecte de Collboni. L’alcaldable ha celebrat també a través de Twitter el cop de mà de Sánchez, que també està en campanya per les eleccions generals del 28-A. 

“Tornem a ser Barcelona i treballem junts perquè la nostra ciutat i aquest país siguin un referent de la lluita contra el canvi climàtic i el creixement inclusiu”, ha dit Collboni. L’alcaldable ha afegit que vol “recuperar la màxima” olímpica dels anys 90, segons la qual “el que és bo per Barcelona és bo per Catalunya i el que és bo per Catalunya és bo per a Espanya”. Ha tancat el congrés juntament amb la ministra Meritxell Batet, el primer secretari del PSC Miquel Iceta i l’alcalde tarragoní Josep Fèlix Ballesteros. 

Més informació

Nou comentari