Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Collboni proposa transformar la Ciutadella en un campus científic urbà

El candidat del PSC a l’alcaldia de Barcelona, Jaume Collboni, vol convertir el Parc de la Ciutadella en el campus científic urbà més gran d’Europa com a part de les transformacions urbanístiques que la ciutat podria dur a terme de cara a acollir l’Exposició Universal 2030, una aposta personal del líder socialista. En un esmorzar informatiu del Fòrum Europa Tribuna Catalunya, Collboni ha defensat que organitzar un gran acte internacional com una Exposició Universal permetria “situar la ciutat de Barcelona com a model de creixement inclusiu i lluita contra el canvi climàtic”.

Els socialistes volen recuperar els orígens de la Ciutadella amb l’Expo Universal de 1888 i fer el parc permeable a la trama urbana que l’envolta per connectar-lo amb la resta de la ciutat i donar-li sortida al mar. El parc es troba en una situació molt precària –l’Hivernacle està en mal estat de conservació i fins a l’octubre no es reformaran els jardins del Parlament– i la proposta de Collboni vol recuperar els edificis emblemàtics del parc per convertir-lo en un pol internacional de la innovació i la recerca científica.

Un pla de reforma integral

La proposta de Collboni proposa recuperar la memòria històrica del parc i reformar els seus equipaments –l’Hivernacle, l’Umbracle, el Castell dels Tres Dragons i el Museu Martorell– per dotar-los de funcions per consolidar l’ecosistema de coneixement que envolten la Ciutadella. L’objectiu és “posar en relleu el potencial científic de Barcelona, que és molt alt”.

La restauració de l’Hivernable i l’Umbracle per transformar-les en “àgores públiques” per a la divulgació científica i l’entreteniment vinculat a la recerca. Els dos espais dins de l’ecosistema del Zoo de Barcelona, una actuació que permetria que sortís del recinte tancat i habilitar espais oberts per conèixer millor les tasques de conservació i protecció de la biodiversitat.

El Castell dels Tres Dragons –que ara no s’utilitza– s’adaptaria perquè pugui acollir activitats dels centres de recerca de la ciutat i disposaria d’un espai per a start ups vinculades a la recerca. Una de les plantes es mantindria oberta a la ciutadania. Així mateix, el Museu Martorell també s’obriria al públic per fer-hi una biblioteca i sales d’estudi per a les universitats i centres que envolten el parc.

Més notícies
La germana de Pepe Rubianes, al costat de Gerardo Pisarello. | Europa Press

La germana de Pepe Rubianes i Gonzalo Bernardos tancaran la llista de Collboni

Notícia: La germana de Pepe Rubianes i Gonzalo Bernardos tancaran la llista de Collboni
Comparteix
Provenen de la plataforma afí als socialistes Compromís per Barcelona
Notícia: La germana de Pepe Rubianes i Gonzalo Bernardos tancaran la llista de Collboni - Mobile

Pedro Sánchez promet a Collboni “el suport del govern d’Espanya” a una Expo 2030

Notícia: Pedro Sánchez promet a Collboni “el suport del govern d’Espanya” a una Expo 2030
Comparteix
S'ha referit a l'esdeveniment com "la Expo Agenda 2030", perquè l'ha vinculat només als objectius de sostenibilitat de la ONU
Notícia: Pedro Sánchez promet a Collboni “el suport del govern d’Espanya” a una Expo 2030 - Mobile

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa