Colau presenta la seva llista electoral com l’única oberta a un “pacte estable d’esquerres”

L'alcaldessa anuncia l'eslògan de precampanya 'Barcelona ciutat valenta' com a mostra del combat contra el ressorgiment de discursos "racistes i homòfobs"

L’alcaldessa Ada Colau ha presentat aquest matí la llista de Barcelona en Comú que participarà a les eleccions del 26 de maig. Mentre que les principals novetats pel que fa als noms són les de Joan Subirats –actual comissionat de Cultura–, l’exsocialista Jordi Martí –actual gerent de l’Ajuntament– i la diputada al Congrés d’En Comú Podem Lucía Martín, el lema ‘Barcelona ciutat valenta’ fa referència a un “moment complexe” davant el retorn de discursos “racistes i homòfobs” a Espanya i Europa, ha assegurat Colau. 

Respecte als possibles pactes de futur, l’alcaldessa ha presentat la seva candidatura com l’única “garantia de govern d’esquerres i de canvi” que ha deixat clara la voluntat d’arribar a acords amb altres forces del mateix tarannà. Per contra, ha criticat que el socialista “Jaume Collboni no ha descartat pactar amb Manuel Valls” després que el candidat francés “s’hagi manifestat amb l’extrema dreta” aquest mateix cap de setmana. Pel que fa a Esquerra Republicana, en canvi, ha destacat que quan el líder era Alfred Bosch sempre es van prioritzar els pactes en clau nacional “amb l’antiga Convergència”, però que Ernest Maragall “sembla més ambigu” i, per tant, n’ha deixat la porta oberta.

A l’acte de presentació que ha tingut lloc a la superilla de Sant Antoni, a més, s’ha reivindicat la importància del reclamat segon mandat per continuar les polítiques “contra l’especulació” i contra un model de turisme “que expulsa els veïns”. Així, l’alcaldessa ha destacat tres fites amb especial vehemència durant el seu govern: la norma del 30% d’habitatge assequible a les noves promocions, la creació de l’operador Barcelona Energia i la lluita contra el cotxe, “que ocupa més del 60% de l’espai públic i només s’utilitza en el 20% dels trajectes”.

Colau ha celebrat també la barreja d’experiència de la seva llista –repeteixen set dels onze regidors de govern– amb “les idees que aportaran les noves incorporacions”. En aquesta línia, destaca també l’escalada de Janet Sanz (ICV), que passarà a ser la número tres, i la presència de l’actual comissionada de Salut i Diversitat funcional, Gemma Tarafa, en la posició número 12. Així mateix, l’alcaldessa ha donat un especial valor al compromís simbòlic de Núria Marcet, que tanca la llista. 

Respecte a les baixes de la seva candidatura –entre les quals destaquen Laia Ortiz i Gerardo Pisarello–, Ada Colau les ha normalitzat tot apuntant que el seu grup sempre ha dit que “no ha vingut a la política a perpetuar-se”. En la mateixa línia, assegura que no s’ha plantejat si ella es presentaria com a candidata a un tercer mandat. 

Amb la proposta que presenten engunay, l’equip d’Ada Colau vol guanyar amb “una majoria molt més àmplia” que superi els 11 regidors i el 25,21% dels vots totals que va rebre l’any 2015 com a llista més votada. Per fer-ho, més enllà del manteniment de la inversió en polítiques socials i l’aposta per una mobilitat que “segueixi buidant Barcelona de cotxes” –també ha subratllat la connexió del tramvia–, la cap de llista de Barcelona en Comú ha assenyalat la voluntat de fer de la ciutat un espai potent a nivell “tecnològic i creatiu”. 

Més informació

Nou comentari