Joan Subirats serà el número dos d’Ada Colau a les municipals

El comissionat de Cultura de l’Ajuntament seria l’escollit per l’alcaldessa per intentar revalidar la victòria el proper 26 de maig

Poc a poc es van coneixent més noms de la llista de BComú per les properes eleccions municipals. Segons ha avançat Europa Press i ha confirmat la pròpia alcaldessa Ada Colau pocs minuts després, l’escollit per ser el número dos de la llista és Joan Subirats, actual comissionat de Cultura de l’Ajuntament de Barcelona. Subirats substituirà Gerardo Pisarello com a número dos dels comuns, ja que l’actual primer tinent d’alcaldia ja va anunciat que es presentaria a les eleccions europees després de guanyar les primàries del partit. Fonts de l’entorn dels comuns han assegurat a l’agència que Colau prepara una llista amb “molta força” i que sigui capaç de donar representació a tots els espais del partit. 

Colau, que aquest dimecres participava al tradicional col·loqui L’alcaldessa respon del Col·legi de Periodistes, ha explicat que ja li ha traslladat la proposta a Subirats i que ha acceptat l’encàrrec: “Els òrgans de Barcelona en comú ho hauran d’acabar de valorar, però estic contenta i agraïda que accepti ser número 2”. La llista, ha avançat, tindrà “una mica de continuitat i una mica de renovació”. Així, ha agraït la tasca feta als regidors que no repetiran, dels que ha dit que només pot dir “bones paraules”.

S’ha desfet en elogis sobre el professor universitari, de qui ha dit que és “una persona molt transversal, que demostra gran capacitat de diàleg i de consens, un home d’idees i d’idees sobre la ciutat”. Ha recordat que Subirats va participar des dels inicis en la creació de Guanyem Barcelona, la llavor de la confluència que ara encapçada Colau, i li ha agraït haver acceptat ser comissionat de Cultura el novembre de 2017: “Va acceptar un repte difícil, que era entomar Cultura amb el mandat ja començat”. “Havíem patit dificultats en aquest àmbit, no vam començar de la millor manera”, ha concedit.

Més informació

Comentaris

    Analisi 24/01/2019 12:17 pm
    Perquè és més difícil enviar comentaris des de Tot Barcelona?

Nou comentari