Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Jaume Asens confirma que es tornarà a presentar a les eleccions
  • CA

El tinent d’alcalde Jaume Asens ha esvaït els dubtes sobre la seva continuïtat amb BComú i ha confirmat que es presentarà a les eleccions municipals del maig. Ho ha fet en una entrevista a El Matí de Catalunya Ràdio, en què ha declarat que li agradaria continuar i que l’alcaldessa Ada Colau li ho ha demanat. Tot i així, ha demanat temps per poder detallar en quina posició ho farà. El número 2 de la llista ja està ocupat per Joan Subirats. 

Ha reconegut que ha tingut dubtes, sobretot quan, segons ha dit, Jordi Cuixart li va proposar ser el seu advocat pel judici de l’1-O. Part de l’entrevista ha estat dedicada al posicionament d’Asens davant del procés judicial que començarà el 12 de febrer, sobre el qual el tinent d’alcalde ha dit que farà de “portaveu polític”. A més, ha apostat per fer “pedagogia” i “aclarir conceptes” sobre els delictes dels quals s’acusa als presos polítics. 

També ha criticat que alguns líders polítics com Pablo Casado parlin com si la sentència estigués redactada. Sobre aquest supòsit, ha confiat que hi poden haver “sorpreses”, tot i que ha recordat que alguns magistrats ja s’han pronunciat per considerar que hi ha delicte de rebel·lió o sedició. El tinent d’alcalde ha lamentat que el Suprem “vagi de la mà de Vox” i no accepti experts Nacions Unides. 

Respecte a la campanya d’España Global, que va utilitzar la imatge de l’Ajuntament​ i del Barça sense el seu permís, ha insinuat que podria ser una irregularitat ja que pretén “interferir en el procés judicial”. 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa