Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Pisarello anuncia que es presenta a les europees per Barcelona en Comú
  • CA

Si aconsegueix repetir com a alcaldessa, Ada Colau ja no tindrà com a mà dreta Gerardo Pisarello. El primer tinent d’alcaldia ha anunciat avui que es presenta a les primàries de BComú per ser el candidat de la formació que anirà a la llista d’Unides Podem Canviar Europa en representació de Barcelona. S’està negociant, per tant, que el seu lloc a la llista sigui “per sortir”, segons fonts del seu entorn. Sigui com sigui, Pisarello continuarà com a tinent d’alcalde fins a final de mandat.

La decisió ha siguta anunciada avui per ell mateix a les xarxes: “Després de moltes converses amb l’Ada, amb companys del grup municipal, amb alcaldies amigues com les d’Amsterdam o Nàpols, hem decidit presentar la meva candidatura per representar al municipalisme transformador a les eleccions europees del maig”, deia al text que ha penjat a Twitter i Facebook aquest dilluns al migdia.

 

“Hem après que el municipalisme obliga a implicar-nos en altres fronts institucionals. Al Congrés, per fer valer els nostres drets davant de Montoro o per acabar amb els increments abusius del lloguer. Al Parlament de Catalunya, per reclamar més recursos per a l’educació i la sanitat públiques. I cada vegada més, en l’àmbit europeu, per frenar l’extrema dreta, per defensar drets i llibertats avui en perill i per posar al seu lloc a grans poders globals que només veuen les nostres ciutats com un negoci”, al·lega.

“Romandre al marge de totes aquestes batalles seria deixar massa espai als que, si no hi som, continuaran fent política, i la faran contra nosaltres. És per això que des de Barcelona en Comú portem molt de temps treballant amb altres ciutats del canvi una agenda municipalista que incideixi en totes les escales: des de les més properes fins a l’estatal i l’europea”, afegeix.

De moment, però, res canvia a l’Ajuntament. Segons fonts del seu entorn, avui mateix, “mentre es penjava el post al Facebook”, Pisarello estava en una reunió de la comissió de govern, i continuarà la seva tasca com a tinent d’alcalde fins a maig. Després vindrà la campanya i, després, en el benentès que surti escollit eurodiputat, sí que deixarà l’Ajuntament.

L’anunci de Pisarello ha anat seguit de missatges de felicitació d’altres representants del municipalisme que s’autoanomena “del canvi”, com ara les dels alcaldes de Saragossa i de Santiago de Compostel·la:

 

 

Comentaris

  1. Icona del comentari de: xup a desembre 25, 2018 | 19:31
    xup desembre 25, 2018 | 19:31
    les rates començen a marxar del vaixell

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa