Pisarello diu que marxa a Europa per combatre “les polítiques econòmiques que amenacen drets”

El primer tinent d'alcaldia va anunciar ahir que deixarà l'Ajuntament al maig per ser eurodiputat amb la candidatura de Podem

“Ha arribat el moment que la veu de les ciutats, la veu del municipalisme s’escolti a Europa”. Aquest és l’argument de Gerardo Pisarello per presentar-se com a candidat català a la llista europea de Podem, que es dirà Unides Podem Canviar Europa, en les eleccions del 26 de maig. Avui, el primer tinent d’alcaldia de Barcelona ha explicat personalment la seva decisió en declaracions als periodistes en l’homenatge a Francesc Macià, després que ahir fes públics els seus plans en un missatge a Twitter i Facebook.

[r:2]

Segons el que ha sigut fins ara la mà dreta d’Ada Colau a l’Ajuntament, “als anys 80 es parlava molt de la veu de l’Europa de les ciutats i de l’Europa de les regions i, malauradament, n’hem deixat de parlar”. Per això, afegeix. “després de parlar-ne molt amb Ada Colau i amb gent de moltes ciutats del canvi de tot l’estat i d’Europa, he decidit donar aquest pas perquè la veu del municipalisme es pugui escoltar a Europa i també perquè hi siguin presents les grans preocupacions del municipalisme.

Per a Pisarello els principals objectius de la seva nova etapa seran “la defensa dels drets quotidians que necessiten polítiques europees que ens ajudin a combatre l’especulació, que protegeixin el dret a l’habitatge i que protegeixin els drets i les llibertats que actualment estan en perill precisament per les polítiques econòmiques que s’han aplicat a Europa aquests últims temps i també per l’avenç de l’extrema dreta, que no es pot permetre”.

Més informació

Nou comentari