Pisarello: “Felip VI apel·la ara al diàleg, però ho havia d’haver fet el 3 d’octubre del 2017”

El primer tinent d'alcaldia de Barcelona participa en l'homenatge a Macià i qualifica d'"inadmissible" que hi hagi exiliats i presos polítics

Felip VI fa tard en el seu intent d’apel·lar ara al diàleg i la concòrdia. Aquesta és la conclusió del primer tinent d’alcaldia de Barcelona, Gerardo Pisarello, que aquest matí ha analitzat el discurs de Nadal del monarca espanyol emès ahir a la nit.

“Va ser un discurs més allunyat que els anteriors del posicionaments de la dreta, és un canvi que s’ha notat, però no està a l’alçada del que són les solucions que una societat del segle XXI necessitaria. Felip VI va apel·lar a la concòrdia i el diàleg, però és el que hauria d’haver fet el 3 d’octubre [del 2017] i no ho va fer”, ha dit Pisarello en declaracions als periodistes en l’homenatge a Francesc Macià el dia del 85è aniversari de la mort del president de la Generalitat.

Tot i que “s’ha de valorar l’allunyament dels valors de la dreta, el discurs del rei és incapaç de trencar amb els lligams que la monarquia té amb una idea de privilegi i el lligam de la monarquia amb tots els casos de corrupció dels últims anys”, ha afegit el primer tinent d’alcaldia.  Per això, segons ell, “l’aposta de futur per a Espanya i per a Catalunya ha de ser definitivament una aposta republicana amb èmfasi en els valors de la modernitat que són la justícia social, el feminisme i la radicalitat democràtica”.

“Solidaritat amb els presos i els exiliats”    

Pisarello també ha recordat que “Macià també va ser un exiliat polític” i l’ha relacionat amb “les persones que ara mateix estan exiliades o empresonades per raons polítiques, cosa que és absolutament inadmissible des del punt de vista jurídic, polític i humà“. I ha afegit: “Aprofito per reiterar la nostra solidaritat a tots els dirigents independentistes que són a la presó i les seves famílies i exigir un cop més la desjudicialització de la política i la recerca de solucions polítiques per al conflicte polític que tenim a Catalunya”.

Més informació

Comentaris

    Ramon 25/12/2018 12:02 pm
    Durant anys i anys i amb l'únic objectiu de desgastar Convergència això va ser un non stop d'insults al Duran. I tot plegat, per acabar defensant tant republicans com pudents el que defensava Duran.

Nou comentari