Ernest Maragall retreu a Felip VI que “s’alinea amb la injustícia” en el seu discurs de Nadal

En l'homenatge a Macià el dia del 85è aniversari de la mort del president de la Generalitat, l'alcaldable d'ERC a Barcelona critica les paraules del monarca espanyol

El candidat d’ERC per Barcelona a les eleccions municipals de l’any que ve, Ernest Maragall, ha retret a Felip VI la “fredor” i la “buidor”, “de cor i de sentiments”, que es desprèn del discurs de Nadal que es va emetre ahir a la nit.

Per a Maragall, les paraules del monarca espanyol, mostren que “no dubta a alinear-se amb la crueltat, la injustícia, amb la indignitat, en definitiva”.​

L’alcaldable republicà s’ha expressat així aquest matí, en l’acte d’homantge a Francesc Macià el dia del 85è aniversari de la seva mort. Per això ha contraposat Felip VI amb el president de la Generalitat mort el dia de Nadal del 1933. Per a Maragall són totalment oposats el patriotisme “digne, de grandesa i generositat” de Macià i la “indignitat, crueltat i duresa” i l'”esclat de patriotisme buit” del discurs del monarca espanyol ahir a la nit, que segons el candidat d’ERC va estar ple de “referències insostenibles” a la convivència i la concòrdia, basades en el “domini i la repressió”.

I ha recordat que, per segon any consecutiu, avui es torna a viure un dia de Nadal amb presos i exiliats que estan “pagant el preu de la indignitat”.
 

Més informació

Comentaris

    Ramon 25/12/2018 11:33 am
    Doncs jo recordo que veu fer ofrena d'una dotzena d'ous a les monges clarisses perquè preguessin a Déu que no plogués el dia que aquest Felip es casava, no fos cas que el mal temps li esguerrés la cerimònia. Així doncs ara sou republicans. Mira per on. Però ja sabem per què, eh? Tot això de la república només és per desactivar i reprogramar en clau espanyola l'independentisme.

Nou comentari