Colau defensa la immersió lingüística després d’una sentència contrària del TSJC

"És un èxit de tots els catalans per garantir el bilingüisme" i "per a la cohesió social", ha dit

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha defensat aquest dijous el model d’immersió lingüística a les escoles, en ser preguntada per la decisió del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) que fixa un mínim del 25% de l’ensenyament en castellà a Catalunya. Ha reconegut que desconeix detallat el contingut de la decisió, però ha insistit en què des de Barcelona sempre han defensat el model d’immersió lingüística.

S’ha demostrat que “és un èxit de tots els catalans per garantir el bilingüisme” i “per a la cohesió social”, ha dit. També ha reiterat el seu compromís amb un model que ha estat defensat durant dècades per un “espectre polític molt transversal i plural”.

La sala contenciosa administrativa del TSJC ha estimat parcialment un recurs interposat pel Ministeri d’Educació i ha establert un mínim del 25% de l’ensenyament en castellà a Catalunya, tot remarcant que l’ús actual és “residual”. La sala declara l’obligació de la Generalitat d’adoptar les mesures necessàries per garantir que tots els alumnes rebin de manera “efectiva i immediata” l’ensenyament mitjançant la utilització vehicular normal de les dues llengües oficials en els percentatges que es determini, “que no podran ser inferiors al 25% en un i altre cas”. La Generalitat preveu recórrer la decisió.

Més informació

Nou comentari